15 nye navn klare til SILK

  • Vigdis Hjorth, Erik Fosnes Hansen, Thom Hell, Gry Blekastad Almås, Annette Munch, Mimir Kristjansson, Agnes Matre, Odd Karsten Tveit og flere kommer. 

 «Tidlig i år var 14 forfattere klare til årets SILK. Så kom koronaen og vi tok litt time-out i planleggingen for å se hvordan det hele utviklet seg. Nå er vi i full gang med å gjøre programmet helt klart og ytterligere femten forfattere er nå klare», forteller leder i SILKstyret John Rullestad og fortsetter, «Planleggingen legges ut i fra de retningslinjer Regjeringen har kommet med, men vi må selvsagt ta hensyn til eventuelt nye retningslinjer som kommer.

I SILK er vi så heldige at vi har vi opprettet en egen korona/smittevernkomite. De er i ferd med å lage en egen veileder som alle frivillige skal få innpass i god tid før SILK.
Komiteen består av Kurt Bjørnnes (som leder komiteen), Per Brunovskis, Kristine Tveit og Per Terje Grindhaug, alle med ulik spisskompetanse i sitt yrke omkring det som har med sikkerhet og smittevern og kan holde kontakt med lokale myndigheter omkring hvordan SILK kan gjennomføres.
Noe som er sikkert er at det i år blir plass til færre publikummere på de ulike arenaene og det blir helt sikkert et stort rush når billettene legges ut til salg».

Vigdis Hjorth kom for en god måned siden ut med boka Er mor død og den har høstet meget god kritikk. Morgenbladet skriver «Vigdis Hjorth har skrevet en uforglemmelig roman, og samtidig satt sine kritikere i en retorisk sett umulig posisjon; «Det er dypt rystende, brutalt ærlig, og klokt tenkt.» Terningkast 6, Ingrid Bentzrud, Dagbladet og «Vigdis Hjorth viser seg fram, nok en gang, som en stor forfatter» Terningkast 5, Guri Hjeltnes VG.
Vigdis Hjorth er en populær forfatter blant både arrangører og publikum og for å få til et besøk på SILK har hun lagt om sin reiserute og blir å treffe torsdag ettermiddag (5.nov).
Det blir garantert en livlig ettermiddag med Vigdis Hjorth på scenen.

Ekteparet Erika Fatland og Erik Fosnes Hansen er begge klare til lørdagen.
Fatland har vært på SILK tidligere mens det er første gang Fosnes Hansen besøker Skudeneshavn. Fatlands nye bok Høyt – en reise i Himalaya forteller om hennes åtte måneders reise gjennom de fem landene der fjellkjeden med ulike religioner som hinduisme, buddhisme, islam og forskjellige sjamanreligioner lever side om side.
Området preges av eldgammel kultur, men også av flere av vår samtids mest eksplosive konflikter.
Hva er konfliktenes historiske røtter? Og hvem er menneskene som bor i disse fjellene? Fatland forteller om sin reise i Himalaya i et eget foredrag.

Erik Fosnes Hansen sin nye bok Langs landeveien mellom Cottbus og Berlin kommer i salg en måned før SILK.
Hans nye roman er en thriller og en komedie, et fantastisk og nifst kaleidoskop av hendelser i en liten by i løpet av en kort uke.
Fortellermåten har slektskap med Fosnes Hansen sin legendariske debutromanen Falketårnet fra 1985.
Med Salme ved reisens slutt (1990), som handler om (de fiktive) livsløpene til musikerne som seilte med «Titanic», og som skal ha spilt underholdningsmusikk og salmer mens skipet sank.
Boken ble en stor kritiker- og salgssuksess i et utall land, og er oversatt til over 30 språk. Fosnes Hansen har også skrevet mange sangtekster til artister som Finn Kalvik og Henning Kaggerud og han vant faktisk Spellemannsprisen i 2010 i klassen beste tekstforfatter.

Sakprosa er også Odd Karsten Tveits nye bok Midtøsten på 200 sider – fra 1820 til i dag. Krigen i Syria, fremveksten av IS, den arabiske våren, atomvåpenavtalen Iran-USA og selvsagt Israel-Palestina-konflikten – alle disse hendelsene i vårenære historie blir satt inn i en større historisk sammenheng i boken.

Agnes Lovise Matre er en lokal forfatter, men med nasjonal og suksess med sine krimbøker .I sin nyeste bok Uvigslet jord starter handlingen i en hage på byggefeltet Vavollen i Øystese. Levninger etter en rekke døde dyr blir funnet da den nye huseieren graver i hagen.
Hun tilkaller politiet ettersom det er snakk om så store mengder beinrester at det må være snakk om noe helt annet enn døde kjæledyr.
Politiet graver, og finner mer. Mye mer … Samtidig følger vi et personlig drama fra 80-tallets Hardanger der en ung homofil gutt forsøker å manøvrere sine følelser i et ungdomsmiljø der det å stå fram som homofil ikke bare er uglesett, men kan være direkte livsfarlig.
Matre deltar på SILKekrim der alle tre på scenen er kvinner.

Utenom henne blir Tønsbergforfatteren Lene Laurtitsen Kjølner på scenen sammen med bokbader Sarah Natasha Melbye.


Gry Blekastad Almås. Visste du at folk i Liverpool kaller seg selv «lapskaus»? Eller at norske hvalfangere har satt spor i Dumfries fra krigens dager?
Bli med på den underholdende jakten etter et Norbritannia i Storbritannia. Alt dette og mye mer forteller Blekastad Almås om i boka NorBrittania – en reise i det norske Storbritannia.

Mimir Kristjansson kom i fjor med boka Mamma er trygda og høstet mange god kritikker for den.
Vi snakker om de trygda hele tida.
Hver uke på statskanalen sitter et begeistret publikum og roper «Stay trygda!» i kor.
De har til og med fått sitt eget verb. Å nave, jeg naver, han navet, hun har navet.
Dettet fokuserer Kristjansson på i boka. Han er og lidenskapelig fotball fan med Viking som favorittklubb og blir også med på SILKerFotballkevelden fredagen under SILK.

 

 



Lokal annonse :