I forbindelse med at TV-kjendis og krabbefisker Capt. Sig.Hansen var i Skudeneshavn i forrige uke for å lansere sin kabbeagn, så fikk Skudenes Bryggeri oppdrag om å lage et eget øl i Hansen`s navn.
Vi ønsket å lage et øl med særpreg forklarer Svein Andre Waage i Skudenes Bryggeri.
For å gjøre dette ølet spesielt så henter vi sjøvann fra nordsjøen og bruker mye bra humle fra USA.
Det er for å markere at ølet inneholder noe fra Norge og noe fra Amerika.
Vi har en avtale med Skude Fryseri som henter vann langt ute i havet uten for Skudeneshavn.
Vannet blir pumpet inn fra dypet, renset og levert til oss, forklarer Svein Andre.
Ølet vil bli lansert i midten på mai, noe vi gleder oss til.
Vi arbeider også med å lage et sterk-øl i Sig`s navn som skal selges på polet, forhåpentligvis i løpet av september.
Dette er en mulig døråpner for oss å kunne lansere våre øl i utlandet også.
Sig er stor i Norge, men enda større i resten av verden, sier bryggerisjefen.
Ølet til Sig.Hansen ble godt tatt i mot da han feiret sin 52 årsdag i helgen.
“Capo”-brusen på vei tilbake
Skudenes Bryggeri er også i gang med mer brusproduksjon.
Jeg har vært i samtaler med Thorsen som drev brusfabrikk i Skudeneshavn tidligere.
Vi arbeider nå for å lage “Capo”-brusen, men i en litt mer moderne drakt.
Smakstilsetningene er på plass. Nå må vi finne de riktige kombinasjonene, for å kunne gjenskape den legendariske brusen.
Når de første dråpene kommer for salg er ennå litt usikkert, avslutter Svein Andre.