Før årets St.Hans-feiring på Fredtun har slakter Snørteland fått i oppgave om å lage en egen Fredtunpølse.
Fredtunpølsa er laget i samarbeid med Gunn Håland.
Reidar Snørteland forteller at de lager av og til pølser på spesialbestilling.
De har laget en pølse til Vikingfestivalen på Avaldsnes og en egen pølse til Sandvedagen.
Reidar er selv ansatt hos Snørteland, familiebedriften oldefaren startet i 1928.
Han forteller at han har jobbet her siden 1998 som 4. generasjon.
Om de finner opp nye smaker på pølser ofte, svarer han at de hele tiden jobber med å komme opp med nye produkter.
Hvem som bestemmer hvilke smaker som består i sortimentet er et samarbeid mellom flere av de som jobber i produksjonen.
Det er mye mulig Snørteland kommer til å ha Fredtunpølsa for salg i butikken fremover, forteller Reidar.
Hva Fretunpølsa inneholder er en hemmelighet, smiler han før han må videre.