Av Bjørn Inge Vårvik
Matskreppa er ett tilbud for de som ønsker mat levert til selskaper, lunch, møter, avslutninger, kurs, begravelse etc.
For tiden har jeg en fast lunchlevering i uken. Prøver å lage en meny som passer de fleste, så den endres etterhvert.
Hovedsakelig har jeg begynt med kald mat som salater, baguetter og smørbrød, men jeg lager det meste på forespørsel om noen ønsker det.
Hvem er Matskreppa ?
Matlagingen er meg forklarer Jenny A. Berntsen som står bak Matskreppa.
Hun får god hjelp av mannen med klargjøring og regnskapsføring når han er hjemme.
Firmaet ble etablerte i april 2017, så det er helt ferskt. Men håper det skal eksistere lenge.
Jenny forklarer at hun har snakket løst om det i flere år, men denne gang tok hun en telefon til Altinn og Mattilsynet for og høre hvordan ting måtte gjøres, hvilke krav det er osv.
Det endte med at hun ønsket å prøve, så håper hun at flere kommer til å ta i bruk de tilbudene hun har. Etter skoleferien håper hun på flere faste lunchleveringer.
På spørmål om hun har noen bakgrunn innenfor matlaging og cathering så er svaret: Nei, jeg har fått god opplæring gjennom oppveksten. Man lærer så lenge man lever.
Det er ikke bare folk i Skudeneshavn som kan få levert mat fra Matskreppa.
Jeg levere hvor som helst, så sant jeg har tid. Det er også fullt mulig å hente selv om ønskelig forklarer Jenny.
Fremtiden
Hvor er Matskreppa om 10 år ? Ser du for deg at Matskreppa skal bli en stor kjede ?
Nå får vi først tenke på måned for måned, men jeg håper å kunne leve av det til slutt. Noe stor kjede tviler jeg på. Ønsker å ha ett tilbud lokalt forteller Matskreppa.
Om mulighetene er der vil jeg starte kafé, men det blir nok ikke med det første. Det blir for høye utgifter på lokaler når de må leiges, så jeg må nok holde meg til levering enn så lenge. Plutselig dukker det opp ett lokal jeg har råd til.
Matskreppa bruker sosiale medier for promotering og markedsføring.