Mord a la carte på SILK – En kriminell meny

 

SILK liker å gå nye veier i en del av sine arrangementer. Så også i år, forteller John Rullestad til SkudenesNytt.

En ide om å kombinere mat og krim gjorde sitt til at SILK-styret utfordret Finn Lothe som på stående fot sa ja.

Konseptet har fått tittelen Mord a la carte. Lothe tar seg av det kulinariske mens forfatterne Øystein Wiik og Anders Totland tar seg av de litterære hvilerettene.
Hva de har tenkt på har vi ingen anelse om, forteller John.
Det er bare plass til 40-50 personer til dette spesielle konseptet som selvsagt blir servert i et av de eldste husene i Gamle Skudeneshavn.

Lothe har laget en tre-retters kriminell meny for kvelden:
– «Bloody Mary»-suppe  – En skikkelig skremmende god og sterk tomatsuppe. Serveres med eggebåter, creme fraiche og basilikumolje
– Lamme«kølle» «Roald Dahl» – Serveres med rotgrønnsaker, mystiske sopper, urtestekte poteter og sjysaus
– Hjemmelaget pannacotta – Flaggermus saus

Til hver rett serveres det drikke som passer til.

SkudenesNytt tok en prat med Finn Lothe som forteller at det å blande krim og mat er kjent.
I historien har det vært et kjent “triks” å blande inn gift for å ta livet av sine offer.
– Da jeg jobbet på Grand Hotell i Oslo for lenge siden så var det ofte kjente statsoverhoder på besøk og da ble det tatt prøver av maten før den ble servert, for å utelukke forgiftning eller drapsforsøk, sier Lothe etterfulgt litt latter.



Lokal annonse :