Norges ledende på stein og støttemur

Stein er kanskje ikke det første en tenker på når en tar turen rundt i det nydelige landskapet i Vik, Dale og Hillesland.
Området rett øst for Skudeneshavn har likhetstrekk med jordbruksområdene på Jæren.

Oppe på Hillesland  ligger en av landets ledende leverandører av naturstein. Karmøy Naturstein AS har i snart 30 år levert sandstein/naturstein til det ganske land, og de gode tidene fortsetter.
Lengre nede i dalen – i Vik – har Karl Magne Vik og co i Skude Stein AS blitt landets ledende på stein/betong og støttemurer.
Det er store dimensjoner over lagrene med støttemurer som ligger tungt på bakken utenfor produksjonslokalet i Vik. Vi forstyrret salgs- og prosjektleder Hein Arve Varne mens han (selvfølgelig) satt på en støttemur, og inntok sin lunsj…

4/5000 tonn med stein
– Ja, det er både tungt og stort det vi har lagret her. Vi produserer Recon støttemur på lisens, og har til enhver tid ca 4 til 5.000 tonn med stein på lager.
Vekten per stein varierer fra 500 kg til 2 tonn. Vi må ha stort lager fordi  det er  viktig for kundene våre å få tilgang til produktene når de trengs,forteller Hein Arve

Det er tydelig at Recon støttemur  “trengs” over det ganske land.
Blokkene brukes ved bygging av flotte og nyttige støttemurer.
De produseres i Vik,  og leveres til maskinentreprenør eller anleggsgartner, både lokalt, og over hele land.
– Recon støttemur er hovedproduktet vårt og står for over 90% av omsetningen hos oss,får vi vite.

Flexi hagestein
Skude Stein har nå mer en 50 års erfaring med ulike støttemur løsninger.Bedriften er i stadig utvikling og det jobbes hele tiden med produktutvikling.
– Nytt dette året er  Flexi hagestein i betong som kan brukes til sandkasse, plantekasse, kompostbinge, bedkant eller lignende.
Et flott produkt som ser ut som trelemmer.
Det er et godt alternativ til pallekarmer da det ikke råtner. Det har utseende som en trekasse og det er enkelt å montere, forteller Varne entusiastisk videre .
Nå er han i skikkelig markedsførings-modus, og nevner at de også har spennende produkter som brostein, hagesviller, trappetrinn, kompassroser, hagesirkler, elvestein plater osv.

– Hvor mange er det som jobber på Skude Stein ?

Vi er 4 ansatte, men det er planer om å ansette flere personer den kommende perioden.
Det går “steinbra” – forteller daglig leder Karl Magne Vik – FOTO: Atle Sommerfeldt
Også Skude Stein er opptatt av miljø. Vi får vite at de jobber aktivt med å redusere utslipp til miljø, og har blant annet erstattet 90% av betongproduksjonen til miljøsement for å redusere Co2 utslipp.
Målet deres er å ikke forurense, men bidra til et bedre miljø ved null utslipp av miljøskadelige produkter og å følge de lover og forskrifter som gjelder miljø, forteller prosjektlederen helt til slutt.


Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...