Sommeren er tid for kalde forfriskninger.
Skudenes Bryggeri satser friskt for tiden med fire nye typer øl.
To som skal inn i vanlige butikker og to som skal inn på Vinmonopolet.
Svein Andrè Waage ved Skudenes Bryggeri forteller at de den siste tiden valgt å satse mer på øl de kan få inn på Vinmonopolet.
Vi har et mål om å kunne ha ett nytt produkt i polsortimentet vårt hver måned frem til jul.
Bryggeriet lagde i 2018 en øl i samarbeid med Sig. Hansen og Northwestern.
Nå kommer neste type i den serien. “Capt.Sig`s DDH Pale Ale”.
Denne er en av nyhetene som kommer på Vinmonopolet, sammen med “Solbris Neipa”
De nye forfriskningene kommer i salg 1.juli 2020.
Satser mer miljøvennlig
Skudenes Bryggeri har lenge hatt brune glassflasker som sin greie.
Nå satses det for fullt på å ha et bredt utvalg av øltypene på 0,33-bokser.
Holdbarheten på produktet blir lengre, bokser tar mindre plass både for oss og kunden i tillegg til at det å gå over til bokser er mer miljøvennlig.
Boksene får pantemerke noe som gjør at de kan gjenvinnes og det er jo positivt.
I tillegg til de nye sortene vil ølsorten “Nautisk” også gå over til boks.
De karakteristiske “growler”-flaskene skal vi fortsette med i tillegg til et lite utvalg av glassflaskene.
Mange restauranter synes det er finere å sette glassflasker på bordet i selskap enn bokser, sier Waage.
Omreisende tapperi
For å kunne produsere øl på boks bruker nå bryggeriet et omreisende tapperi.
Da får vi to dager der alt vi ønsker å tappe på boks må være klart og et visst antall bokser er bestilt.
Dette gjør at det kan bli vanskelig å tappe og produsere det vi ønsker til en hver tid.
I disse dager tappes det nesten 10.000 bokser, drøyt 3000 liter.
Vi arbeider med å få i stand en avtale om å leie tapperiutstyr for bokser en uke hver måned.
Dette gjør at vi kan produsere mer etter vårt eget tempo.
Når vi får denne avtalen kan vi fase flere sorter over på bokser slik vi nå ønsker, sier Svein Andrè mens han viser SkudenesNytt hvordan de gjør det.