Slik gikk det med SUIL`s jenter på Norway Cup

Jentene reiste over fjellet til NorwayCup lørdag 27. juli. Noen kom fra ferie andre steder, men de fleste kjørte over Haukeli tidlig på lørdagen.
Etterhvert ble jentene innkvartert på Lambertseter videregående skole sammen med en rekke andre lag fra blant annet Vea, Kopervik, Toten, Gjøvik og flere lag fra Tyskland.

Lørdagen fortsatte med tur opp til Ekeberg med buss. Der fikk laget med seg paraden og åpningssermonien med konsert.
Andre aktiviteter på Ekeberg var tivoli og kjendiskampen og vennskapskampen. I tillegg var det en rekke kamper med andre lokale lag som laget var tilskuere.
Første kamp var søndag kl 09.00 på Rusta. Det betød tidlig frokost og tidlig avreise fra skolen.
I første omgang virket det som det var for tidlig for Skudenes-spillerne og stillingen var 4-0 til Nordhordland allerede til pause.
I pausen ble laget enige om å vise seg fra sin beste side i 2. omgang.
Innsats og tempo ble skrudd opp mange hakk og det gav en jevn omgang og kampen endte 5-1 til Nordhordland etter en flott scoring av Eirunn Røyland.

Resten av dagen ble ble brukt til bading og soling på Sørenga og som tilskuere på Ekeberg.
Mandag klokken 08.00 var jentene igjen klare for kamp.
Denne gang var Storhamar motstander. Kampen var fartsfylt fra start til slutt.
Innlånte Lovise Bringaker fra 13-årslaget scoret to flotte mål.
Utover i 2. omgangen ble jentene trøtte, men var fullt på høyde med Storhamar i nær hele kampen.
Dessverre raknet det litt for SUIL i en kort periode laget slapp inn flere mål.
Sluttresultatet på 2-6 til Storhamar reflekterer ikke kampbildet. Storhamar har spilt i 1. divisjon i vår og skal spile i eliten i høst.
Etter kampen dro laget til Tusenfryd. Her hadde spillere og lagledere det flott i strålende sommersol!
Tirsdag morgen var revansjelysten stor. På motsatt halvdel stod Namsos som også til vanlig spiller i 1. divisjon. T
øff motstand til tross var jentene klare for å bite godt fra seg i en kamp som også kunne bli streamet på nett.
Vissheten om at tilskuere hjemme i Skudenes fulgte kampen var en ekstra motivasjon.
Kampen ble et spennende oppgjør med fart og store sjangser.
Da Eirunn Røyland satte ballen forbi Namsos sin keeper var SUIL det første laget som hadde klart å score på Namsos i årets NorwayCup.
1-1 til pause var over all forventning og SUIL hadde muligheten utover i 2 omgang til å score flere mål også.
Som i kamp nummer 2 ble noen få svake minutter avgjørende for at resultat ikke ble som ønsket for SUIL.
Et sluttresultat på 4-1 til Namsos gjenspeilte ikke sjangser i kampen. SUIL klarte i lange perioder å frustrere både spillere og trenere fra Namsos.
Gleden av en god prestasjon overgikk skuffelsen av resultatet.
Tirsdagen ble ellers benyttet på Ekeberg og i Oslo sentrum med shopping og sightseeing.
Onsdag formiddag var jentene igjen klare for kamp. Denne gang mot KFUM Oslo.
I en svært jevn og tett kamp klarte jentene fra Skudenes å snu et tidlig mål i mot til å lede 2-1.
Eirunn Røyland scoret det første målet. Etter pause tok SUIL ledelsen etter at en uheldig KFUM spiller scoret er selvmål etter et godt innlegg fra Julie L. Eilerås. KFUM presset på mot slutten og fikk sin utligning ikke lenge før kampslutt.
Kampen ble ellers preget av en rekke uforståelige dommeravgjørelser som frustrerte spillere, trenere og tilhengere for begge lag.
Etter ordinær tid gikk lagene rett til straffespark konkurranse.
Spenningen var stor og det ble en ny erfaring for jentene som ikke har vært i en slik situasjon tidligere.
Desverre trakk KFUM Oslo det lengste strået og med det var Norway Cup 2024 over for SUIL.
Tidlig på kvelden avsluttet vi med take-away picknic i Frognerparken.
SUIL jenter 15 takker alle som har vært med å heie på laget i Oslo og fra Skudenes.
Takker også alle støttespillere og alle som har bidratt til denne opplevelsen!