Amanda er utplassert hos Saltråk, men drømmer om å starte noe eget

Da SkudenesNytt i forrige uke var innom Saltråk i forbindelse med butikkens 3-årsjubileum ble undertegnede presentert for et nytt ansikt.
Flere som har kanskje møtt på Amanda Stonghaugen hos Saltråk, har lurt på hvem hun er. Hun er 17 år, fra Vea og går andre året på Åkra Vgs hvor hun studerer salg- og reiseliv.
For noen uker siden troppet den blide jenta opp hos Cathrine Skaar Rantaniitty med spørsmålet om utplasseringsplass i noen uker i høst.
Cathrine så fort at dette var en ungdom hun hadde troen på, og sa ja.

Amanda forteller at hun tidligere hadde besøkt butikken og tanken på å få jobberfaring hos SUP-butikken ville være gøy.
Det er ikke ofte man møte ungdom som reiser sørover på Karmøy for å være utplassert, de fleste vil være i nærmiljøet der de bor eller at de drar nordover mot Haugesund.
Den unge veabuen skryter hemningsløst av Cathrine som har tatt gründerdrømmen ut og hva hun har fått til.

Når man er utplassert ligger det ofte i kortene at man skal få prøvd seg på de oppgavene bedriften gjør til daglig.
For Amanda er det ingen unntak.
Jeg har i løpet av de ukene jeg har vært her fått prøvd meg på ulike ting. Jeg er veldig glad i å ta bilder, så da har Cathrine latt meg få jobbe en del med markedsføring. Men jeg har også vasket vinduer, sier hun å ler.

 

Amanda tar bilder til Instagram – FOTO: SkudenesNytt

 

Drømmer om å starte noe selv
Dette er en typisk butikk som turister fatter interesse for. Vi tilbyr aktiviteter i tillegg til at vi selger varer, skyter Cathrine inn før hun forsetter.
Amanda får være med å se hvordan det er å drive nettbutikk, pakke og sende varer, markedsføring og salg. Det er viktig for meg at hun også får innføring i alle arbeidsoppgavene kundene nødvendigvis ikke ser.
Den engasjerte jenta drømmer selv om å kunne skape en egen bedrift, men akkurat hva er nok for tidlig å si noe om nå.

At Amanda har valgt salg- og reiseliv som studieretning åpner flere dører videre, men hun er nok litt usikker om det salgsdelen eller reiselivsdelen av studiene som er favoritten.
Å jobbe med turister er gøy, men det vel salgsbiten som trekker mest.
Brått skiftes temaet og Stonghaugen forteller at hun er opptatt av bærekraft, og trekker frem at Saltråk har flere produkter som er produsert på en bærekraftig måte.
Det er viktig for meg at de som produserer varer vi selger får skikkelig lønn og har bra arbeidsforhold, selv om det er i fattige deler av verden, sier Amanda.

 

Gira, engasjert og full av ideer
I løpet av en utdanning så er de fleste unge innom utplassering en eller flere ganger.
Når jeg fikk spørsmålet fra Amanda om hun kunne være hos Saltråk i 4 uker så jeg fort at dette ville bli bra for oss begge, sier Cathrine.
De fleste ungdommer setter seg ned med øreplugger og blir sittende til de bedt om å gjøre noe, men alle er ikke slik.
Da Amanda kom innom første gangen var hun så gira, engasjert og full av ideer at det nesten var litt skremmende, forklarer Saltråksjefen.
Tidvis har det nesten vært en utfordring å finne på nye arbeidsoppgaver til den energifylte og arbeidsvillige ungdommen.
At hun tar initiativ til å få gjøre ting og initiativ til å lære er gull verdt for meg, sier Rantaniitty til slutt.

 

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...