Åpnet oppgradert lekeområdet for flere millioner

Mandag formiddag kunne endelig Skudenes Barnehage formelt åpne lekeområdet Karmøy Kommune har oppgraderte for flere millioner kroner.
Barnehagesjef Einar Solheim og Kommunalsjef for oppvekst og kultur Bjørn Andersen hadde funnet vegen til Skudeneshavn for å overvære åpningen.
For utenom barnehagebarna hadde elevene i første og andre klasse ved Sørhåland barneskole og Skudeneshavn skole møtt opp.
Barnehagestyrer Maria Nordstrand kunne stolt fortelle om oppgraderingene som var blitt gjort.
Karmøy Kommune har satset 18,3 millioner kroner på uteområdene til de 8 kommunale barnehagene i kommunen.
Planleggingen av prosjektet startet for 2 år siden, og da fikk barna være med å lage skisser og komme med forslag til hvordan de ønsket uteområdet i barnehagen.
Nordstrand beskriver barna som profesjonelle lekere, og sier at det har være viktig at de har fått være med i prosessen og at deres stemmer blir hørt.

 

 

Oppgraderingen består av at alle lekeapparater er byttet ut med nye som følger dagens standard og krav til sikkerhet.
Vi har hørt med barna om hva de kunne tenke seg.
Uteområdet har også fått universell utforming, som har vært en viktig satsing.
Maria sier at at alle apparatene skal være lett tilgjengelig for alle. Hun trekker frem en karusell som skal være tilpasset rullestolbrukere.

Etter styrer Marias tale fikk to av barna som var med å lagde skisser klippe snoren som offisielt åpne lekeområdet igjen.
Adelin Berg og Tiril Sandslett Larsen som nå går i 2. klasse på hver sin skole i Skudeneshavn hadde fått det ærefulle oppdraget.
Da snorer var klippet fikk jentene være de første som tok turen i den store grønne rutsjebanen som styrer Maria virkelig var stolt av.
Vi har kommunen desidert kuleste sklie, sier Maria og sikter til den grønne sklia som går fra terrassen i 2.etasje.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...