Bremsespor, og ny utsettelse av torget ?

Blir det nok en utsettelse av oppgraderingene av torget ?
Karmøy kommune må spare 84,2 millioner kroner. Både ordføreren og kommunedirektøren forteller alvorstynget at det nå er tid for å sette  bremsene på.

– Ved å ta grep nå kan vi unngå mer drastiske tiltak om noen år, forklarer ordfører Leif Arne Marhus på Karmøy kommune sin informasjonsside.
Innsparingene som planlegges vil sette dype bremsespor over hele kommunen – Skudeneshavn inkludert. Hva har vi i vente?

Ventet og ventet
I Skudeneshavn har beboerne ventet og ventet på nytt torg i havn. En miks av uheldige omstendigheter har utsatt arbeidene – igjen,igjen og igjen.
Når ordfører og kommunedirektøren nå trekker i nødbremsen, vil det ikke komme som noen “bombe” om det nye torg blir utsatt nok en gang.
Et annet prosjekt som har stått på vent siden forrige årtusen. Det er lysløype, og oppgradering av turveier rundt Almannamyr.
Her er det vel også rimelig å anta at lyset forblir slukket i enda mange år.

40 millioner til byutvikling Karmøy
Karmøy kommune har satt av 40 millioner kroner til byutvikling i Skudeneshavn, Åkrehamn og Kopervik. Planleggingen har pågått i snart 8 år.
40 millioner kroner er mye penger, og nesten halvparten av  det beløpet kommunedirektør Vibeke Vikse Johnsen mener må spares inn.
Må dempe vekst
Hun sier at lovpålagte oppgaver må prioriteres.
Den økonomiske situasjonen beskrives som alvorlig, derfor ber kommunedirektøren om strammere, politisk prioritering.
Vikse Johnsen viser til at kostnadsnivået er høyere enn det inntektene gir rom for
– Situasjonen vil kreve en modig, inkluderende og åpen debatt om hva som skal prioriteres – og hva som må velges bort, skriver kommunedirektøren videre

Vurdere investeringsbehovet
Kommunedirektøren mener det ikke vil være realistisk å sikre konkrete og store nok økonomiske innsparinger uten å se på investeringsprosjekter og driftsstruktur. Ved rullering av investeringsplanen vil det også gjennomføres en kritisk vurdering på om det er investeringer som kan unngås eller utsettes. Kommunedirektøren vil legge frem saker om dette til politisk behandling høsten 2024.Her kan du lese hele saken :
Vil sette bremsene på i Karmøy kommuneLokal annonse :

Du vil kanskje lese...