Drømmen har vart i 3 år, håper på mange flere

Drømmen om å ha SUP- / surfebutikk i Skudeneshavn har fungert.
Torsdag inviterte Cathrine Skaar Rantaniitty ved butikken Saltråk til 3-årsfeiring. Nisjebutikken som priser sommer, sol og SUP har kommet seg gjennom flere vintrer, pandemi og Karmøy-sommeren.
Man ble møtt av kake, nylagde boller, bobler i glassene og nytrukket kaffe da SkudenesNytt tok turen innom like etter åpning.

Eventyret startet et halvår før butikken i havn åpnet dørene. Koronapandemien hadde akkurat slått inn over landet.
Jeg hadde blitt hekta på å stå på SUP-brett, og i den forbindelse hadde jeg designet et brett til meg selv, da jeg ikke fant noen brett jeg likte så godt.
Flere fikk da øynene opp for mitt brett og ønsket å kjøpe det, og da begynte tankene å svirre om dette kunne være en business og et levebrød, forteller Cathrine.
Når jeg så interessen så startet jeg Saltråk som selskap sommeren for 3 år siden, da som en nettbutikk hvor jeg solgte brett og tilbehør.
Etter hvert som salget tok seg opp bestemte jeg meg for satse videre å da starte egen fysisk butikk hvor kundene kunne komme innom å se de utstilte varene, og ikke bare se dem på nett.

Cathrine sier hun ville skape en slik butikk som hun selv elsker å besøke når hun er i utlandet.
En typisk strand- og surfebutikk, men hvor vi har SUP-brett i stedet for surfebrett.
Jeg har hentet inspirasjon fra Florida, California, Spania og Frankrike.
Butikken skal være et sted med lun stemning og du får “godfølelsen” når du kommer inn. Gjerne et sted for sommeren ikke har sluppet taket selv om høststormen og regnet herjer utenfor.

 

Saltråk feier 3 år med kake – FOTO: SkudenesNytt

 

Mye mer enn bare SUP-brett
Selv om dette er en butikk med hovedfokus på SUP-brett så har Cathrine også klær, solbriller, drikkeflasker og mye annet.
For tiden har vi to typer brett inne og så jobber jeg med å designe et nytt, men når dette blir lansert er foreløpig ikke offentliggjort.
Grunnet til at dette fungerer er nok at kundene vet at har utviklet og testet brettene selv.
Saltråk sine brett er dyrere enn hva de store kjedebutikkene selger for, da vi ikke kan bestille mange hundre brett om gangen, sier Rantaniitty.
Nærmere halvparten av de som kjøper SUP-brett hos meg har et brett fra før, som de ikke er fornøyd med. De har gjerne fått prøvd en Saltråk-SUP og merket markant forskjell, og det er det som gjør at vi overlever i denne tøffe bransjen. Vi vet vi selger skikkelig kvalitet.

Cathrine forteller at det er bra salg i nettbutikken som gjør at dette er mulig. Kundene er fra hele landet, og de mest ivrige kommer reisende til Skudeneshavn ens ærend for å besøke Saltråk.
Det er ikke bare SUP-brett folk bestiller i nettbutikk, men også klær, duftlys, smykker og solbriller.
Skudenesbuen er veldig patriotiske og bruker butikken, skryter butikkeieren.

 

Eget design på skateboard – FOTO: SkudenesNytt

 

Alt ligger til rette for en slik butikk
Alt ligger egentlig til rette for en slik butikk i Skudeneshavn og Karmøy.
Butikkeieren nevner at Skudeneshavn ble kåret til “Norges Sommerby” i 2003, før hun entusiastisk trekker frem de fantastiske surfe- og padlemuligheter i nærheten, vi har små koselige kafeer og spektakulære overnattingssteder. Vi har vel egentlig alt en surfelandsby i utlandet har, bortsett fra temperaturen, sier Cathrine og ler.

Dersom du skal se inn i krystallkula, hvor er du og Saltråk om ti år ?
Det som hadde vært kjekt var om Saltråk hadde spredd seg til andre byer i Norge for SUP- og surfemiljøer. Gjerne hvor det allerede er en sportsbutikk hvor jeg kunne lagd Saltråk-konseptet. Egentlig “shop-in-shop”. Noen som kan ivareta og gjennomføre konseptet Saltråk, forklarer Cathrine før hun skyter inn. Jeg er ikke interessert i å mine brett inn i en store butikkjede hvor de blir lagt i store hyller.

Designer selv – produserer i Kina
Jeg designer brettene, men det er en kun et land i verden som pr. dags dato produserer brett i PVC og det er Kina. Alle de største merkene av SUP-brett har utgangspunkt i fabrikker i Kina.
I denne sammenhengen vil jeg si det er et kvalitetsstempel, sier Cathrine.
Fabrikken hun nå bruker er hun veldig fornøyd med. De har produsert for Saltråk tidligere med gode resultater, noe som også gjør at de er valgt igjen. Jeg sender tegninger og spesifikasjoner, og så produserer dem for meg.
Avslutningsvis forteller en hemmelighetsfull Cathrine at hun er i gang med å designet sitt fjerde SUP-brett, men når det er klart for lansering må hun komme tilbake til.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...