Søndag ettermiddag inviterte Drømmebakeriet på Øvre Vik gård igjen til åpen kafè, og mange hadde funnet vegen.
Skiltet var satt ut og bare minutter etter åpning var parkeringsplassen fylt.
Nyklippet gress og nylagde fristelser møtte gjestene.
Jeg vet ikke helt, men jeg tror vi har hatt kafeen her i 6 år, sier Anne Oline Soldal når hun får spørsmålet om hvor lenge hun har drevet kafèdrift i hagen.
Datteren Linda Katrine som står bak disken ser spørrende på moren. Jeg vet ikke, men det er ganske mange år nå, sier hun og ler.
En kaffekopp og drøs ble til kafè
Det hele startet med at jeg bakte brød som jeg solgte på julemarkedet for mange år siden.
Da jeg begynte å tilby brød utenom julemarkedet, bød jeg på en kaffekopp når de kom for å hente.
En kaffekopp ble etter hvert til en kaffekopp og et kakestykke, og så har det bare ballet på seg, sier Anne Oline, før hun må betjene neste kunde.
Rykte spredde seg og det ble kafè en gang i måneden på våren- og sommeren samtidig som en gang i måneden hadde fast bod på torget hun hvor solgte hjemmelagde bakverk.
Nå er boden parkert hjemme på gården.
Helsa sier at det holder å ha kafèen en helg i måneden nå, forklarer Anne Oline, før hun skyter inn at hun skal ha boden i sentrum på Skudefestivalen, men ikke ellers i sommer.
Hele familien er i sving med ulike gjøremål for å kunne invitere til Drømmebakerikafeen.
Det er viktig for oss at det vi lager og selger her er lokalt og fra egen hage, sier Linda Katrine. Syltetøy, saft, ulike bær og grønnsaker.
Anne Oline forklarer at hun også leverer ulike grønnsaker til et hotell i Haugesund.
Trekker folk fra hele Haugalandet
Undertegnede ser en del kjente fjes, men også mange ukjente.
Det er en del lokale som kommer, men det er også veldig mange besøkende fra andre steder på Haugalandet, forklarer Linda Katrine.
Hvorfor det er slik vet verken mor eller datter, men de er enige om at det kan skyldes at dette er en litt annerledes kafè.
Det er en annen ro her.
Barna kan løpe fritt og de kan se på dyrene, men mor og far slapper av med kaffekoppen.
Bygger ut
Blant de små byggene hvor gjestene sitter og koser seg med kaker og boller har det dukket opp en grunnmur.
Det skal bli et nytt “rom” hvor gjestene kan sitte, sier Anne Oline og fortsetter å fortelle at det er mye gjenbruk.
Gamle vinduer fra bolighuset på gården, gamle mursteiner fra en nabo og retro møbler.
Om det er den kombinasjonen av det gamle, det rustikke og at det er i en hage “på landet” som gjør at folk kommer reisende blir bare spekulasjoner.
Noe planer
Er det planer om utvidet åpningstid ?
Anne Oline smiler lurt.
Vi har planer om å ha åpen kafè tirsdager. Det blir noe jeg vil kalle “Sansekafè”.
Da vil det være kafè, men med mer fokus på stillhet og ro slik at folk kan senke skuldrene og bruke sansene.
Avslutningsvis forteller Anne Oline at hun tilbyr grupper å komme på lunch, afternoon tea eller kaffimat.
Vil du vite mer kan du se på Facebook eller på nettsiden ovrevikgard.com