Etterforsker fortsatt bredt – Kripos bistår

Flere lokale medier kunne tidligere denne uken fortelle at mannen som er siktede i saken rundt dødsfallet til Espen Simonsen tidligere i år har byttet forsvarer.
Fredag i forrige uke ble i følge KarmøyNytt Silje Christine Hellesen oppnevnt som ny forsvarer for den siktede mannen av Haugaland og Sunnhordland tingrett.

Det var mandag 20. februar i år at den 32 år gamle Espen Simonsen ble funnet død i sitt hjem i Skudeneshavn.
Dødsfallet ble tidlig omtalt som mistenkelig, og store politiressurser ble satt inn i etterforskningen.
Lokalt politi i samarbeid med Kripos var raskt på stedet, og huset ble sperret av.
Politiet var i starten veldig tilbakeholdne med informasjon og hold kortene tett til brystet av hensyn til etterforskningen.


Døgnvakt i 4 mnd.

Mange politifolk og etterforskere sammen med Kripos arbeidet i mange dager på åstedet, før de fortsatte med vakthold døgnet rundt helt frem til 16. juni.
Byberg Malmin forklarer dette med blant annet politiets behov for å ha tilgang til et åsted uten at andre kan ta seg inn.
Etter at et åsted er frigitt kan det være vanskelig for politiet å komme tilbake for å gjøre nye undersøkelser.
Vi må være sikre på at vi har fått med oss alt og at vi er helt ferdige på åstedet før vi frigir det, sier politiinspektøren.

 

Siktelsen er fortsatt ikke endret
En drøy måned etter dødsfallet ble en mann siktet i saken og varetekstfengslet.
Siktede ble da varetektsfengslet på grunn av bevisforspillelsesfare.
Politiet fikk sikret og gjennomgått de undersøkelsene som var nødvendige, og som var grunnlaget for fengslingen.
Det var ikke grunnlag for å fengsle siktede på noe annet grunnlag, så derfor ble personen løslatt, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin.
På spørsmål om politiet vurderer å oppheve siktelsen svarer politiinspektøren at siktelsen ikke er endret, men at dette er noe de fortløpende tar stilling til og vurderer i forhold til informasjonen som tilflyter saken.

 

Etterforsker fortsatt bredt
Politiinspektør Byberg Malmin sier til SkudenesNytt saken etterforskes fremdeles bredt, både med vitneavhør og gjennomgang av beslag.
Vi etterforsker bredt, opp imot flere aktuelle hypoteser.
Av hensyn til etterforskningen kan jeg gå ut med hvilke hypoteser det er snakk om eller hvilke beslag vi jobber med å gjennomgå.
Vårt mål er at etterforskningen vil gi svar på hva som har skjedd.
Det er lokale etterforskere som jobber med saken og vi har fremdeles bistand av Kripos, sier Byberg Malmin til SkudenesNytt.

I slutten av mai ble den endelige obduksjonsrapporten ferdig og da gikk politiet ut og sa at det ikke kan utelukke at dødsårsaken skyldes sykdom.
Politiinspektøren kan ikke si noe om når de evt. har et endelig svar på om dødsfallet skyldes sykdom eller en kriminell handling.
Det vil den videre etterforskningen vise.

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...