Fullt hus når ABR åpnet ny butikk i Skudeneshavn

Mandag ettermiddag kunne endelig ledelsen i Karmsund ABR senter invitere til åpning av den nye butikken i lokalene til “Melhus møbler” i Skudeneshavn.
Etter måneder med oppussing og klargjøring av lokalene, samt transport av møbler og annet som skal selges kunne dørene åpnes.
Daglig leder Stine Bjelland kunne fortelle at mange hadde møtt opp før dørene skulle åpnes.

Styreleder Jan Birger Medhaug ønsket de fremmøtte velkommen før han gav ordet til Stortingsrepresentant Margaret Hagerup.
Hagerup som er medlem i Utdannings- og forskningskomiteen og Stortingsrepresentant for Rogaland snakket om viktigheten med at gode og flinke folk finner hverandre.
ABR-senteret utvikles stadig for å kunne gi flere et bedre tilbud. De har et samarbeid med blant annet Hauge Videregående skole.
At ABR-senteret nå har “funnet” Inge Kristian Melhus (Kissan) i en møbelbutikk som ikke har vært i drift siden 2006 er fantastisk.
En tidligere møbelbutikk med hundrevis av kvadratmeter som er full av skatter som enda ikke er pakket opp, skaper muligheter, sier Margaret.

Hagerup drar inn egne erfaringer med episoder der ting i livet kan gå litt i stå.
Vi må være flinkere å være åpne med hverandre. Tørre å fortelle at livet ikke alltid er en rett nyasfaltert motorveg.
Det er alltid en mulighet til å komme tilbake. Da er viktigheten av å finne ut hva den enkelte mestrer og hva de har lyst til.
Denne plassen vil være en flott plass for menneskemøter, der man får prøvd seg med arbeidstrening kombinert med behandling for å komme seg tilbake på rett veg, sier Hagerup.

Margaret er utrolig imponert over hva Karmøybuen får til. Hvordan folk ser hverandre og tar vare på hverandre.
Det er en grunn til at vi politikkere stadig kommer tilbake hit for å lære.

Her kommer jeg garantert tilbake, for her er det mange skatter, avsluttet Stortingspolitikeren før hun klippet av snora og åpnet butikken offisielt.

 

Etter Hagerups tale og snorklipp tok styreleder ordet og lot huseier Inge Kristian Melhus fortelle litt om historien til bygget. At han kom fra Stavanger i 1973 og bygget møbelbutikken han drev frem til 2006.

Daglig leder Stine Bjelland holdt en kort appell der hun snakka om viktigheten av å hjelpe de som ABR har inne til behandling, slik at de kan få et normalt liv som mulig.
Da er dette med arbeidsaktivitet og arbeidstrening en viktig del av denne behandlingen.
Jeg ser virkelig frem til at disse får være her å prøvd seg på å montere møbler, lage utstillinger, selge under veiledning av andre ansatte.
Bjelland trakk frem flere som hadde jobbet seint og tidlig de siste månedene for å få alt klart til åpningen.
Disse fikk blomster og noen velvalgte ord, før Stine inviterte alle de fremmøtte til kake, kaffe og brus som en slik åpning fortjener.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...