Husk Vårspretten søndag – her får du føde for kropp og sjel

Når skudenesbuen våkner søndag og lurer på ” ka ska me gjørr i dag da”? Så er svaret enkelt .
Hopp og sprett i vei til Røyningsbu.  For på søndag skal du være vårspretten! Mange kaller Vårspretten for “vårens mest velsmakende eventyr” .
For når du har nådd fram til Røyningsbu får du føde for både kropp og sjel.
Rundt klokka 12.15 er det friluftsgudstjeneste. Både før og etter gudstjenesten kan du forsyne deg med de beste boller, kaker, kaffe og selvfølgelig Snørtelandpølser meg noge attåt.


SUIL, kirken og fjellaget

Det er vårsprett nr 44 på søndag. Hvis noen har vært med alle de 44 gangene vil SkudenesNytt gjerne ha tips om dette slik at vi kan omtale og hedre den eller de…
Vi har kontaktet en som er aktiv “spretter” året rundt ( Geir Dale ) for å få vite litt mer om arrangementet.
– Vårspretten er et samarbeid mellom SUIL, Falnes menighet og Skudenes Fjellag.  Det er SUIL som står for selve marsjen, så det er de som har oversikt over  antall deltakere og alt som har med det å gjøre.
Vi håper  på godt vær.  Vi tåler en del vær, men et år var det så ufyselig at vi måtte trekke inn i hytta.  Det ble stappfullt, og aldri har vel sangen runget slik på Røyningsbu som det gjorde denne søndagen.  Dette skjedde for 10-12 år siden.

 

Dere har hatt dugnad og tilrettelagt løypene for oss?
– Ja, vi har reparert alle kloppene fra Røyningsbu til Ilsvatn.  Det var mange knekte trinn.  Vi var 10 som møtte på dugnaden.  Etter at jobben var gjort, fikk vi varm suppe på Røyningsbu.


Det er sikkert noen nye som vil gå Vårspretten. Fortell hva som venter dem på Røyningsbu.

– Programmet på Røyningsbu er først og fremst å servere mat til sultne turgåere. Da serverer vi kaker i ulike varianter og selvfølgelig pølser.
Dessuten gjør vi en del praktiske forberedelser til friluftsgudstjenesten som starter kl 12:15.  Fjellaget er som en slags kirketjener som passer på at alt er på plass.
Kirken har ansvaret for selve gudstjenesten.


START og slutt

Under mottoet ” det finnes ikke dårlig vær – bare dårlige klær” oppfordrer vi store og små til å ta turen til Røyningsbu.
Start er fra Idrettsanlegget  i Skudenes eller fra parkeringsplassen ved Mjåvatnet – og du kan komme fra klokka 09:30. Innkomst eller slutt er ved de nevnte to anleggene senest klokka 15:30.
Pris ? Familier kroner 200.- og enkeltpersoner betaler (kun) kr 50.-

Takk til Geir Dale / Skudenes Fjellag for foto

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...