Ikke ta skolen…

Ungdomsskolen i Skudeneshavn ble bygget i perioden 1963 til 1967 . Skolen har tjent innbyggerne i Skudeneshavn og i Karmøy godt i 60 år.
Ca 12000 ungdommer har fått viktig utdannelse,og hatt gode ungdomsår, ved skolen.
Jubileumsgaven fra eieren –  til 60 åringen  – er at en i høst skal vurdere på sikt, å legge ned skolen, og flytte de rundt 285 elevene til Åkrehamn…


– Mister tilhørighet med hjembyen

Linda Sivertsen er en talskvinne for det mange mener. Dette sier hun:
– Når neste generasjon mister tilhørighet med hjembyen sin i ung alder, blir det vanskelig å få dem til å etablere seg her. Mange flytter allerede nordover pga tilbud og veiene.
Skudeneshavn blir en pensjonist by.  En gjør det ikke enkelt for den yngre generasjon å bli værende  her sør – når en vurderer å legge ned skoler,og allerede har lagt ned andre tilbud.


Fremtidens Karmøy

18. juni skiftet Karmøy slagord. “Sammen om fremtidens Karmøy” heter det nå.
Det er fristende å hevde at både den politiske,og den kommunale ledelsen i sommer har lagt det nye slagordet i en skuff og kastet nøkkelen.
Nå legger de til rette for  et skikkelig uvær . “Sammen om fremtidens Karmøy?”
Langtidsvarsel fra de som styrer er vekselvis blodrødt,grått og heilsvart .
Vi håper for alles skyld at det roer seg senhøstes, og at vi slipper enda et nytt slagord: Sammen om å kutte i fremtidens Karmøy

 

Unge flytter ut – eldre flytter inn
Skudenesnytt legger til at i alt for lang tid har de unge flyttet ut,mens de eldre har flyttet inn.
Vår “bønn” til kommunens ledelse er at en legger et evt forslag om sammenslåing av Skudeneshavn og Åkrehamn ungdomsskole  i enda en skuff, og kaster nøkkelen ” på garden…”
SkudenesNytt vil følge denne saken tett.
Vi kommer ikke til å være nøytrale. Som lokalavis vil vår lojalitet ligge hos det et overveldende flertall i Skudeneshavn mener:
– ikkje ta fra oss ungdomsskolen vår!


Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...