Planlegger sykkelløype på Fredtun

Ny reportasje i serien “ungdom nå til dags.” Denne gang har vi møtt en positiv gjeng med bikeboys på Fredtun.
Noen av guttene kom fra Sandve/Syre, de fleste kom fra “Havn”.
De hadde snappet opp et rykte på snapchat om at ungdomsklubben på Fredtun hadde planer om å lage en sykkelløype i terrenget ved Fredtun. Dette ville de være med på…


Hvor kom  ideen om sykkelløype fra Geir ?

– Vi leier ut Fredtun titt og ofte og har tenkt at vi burde hatt noen sykler her på Fredtun til de som leier av oss. Styret sa ja til innkjøp av sykler. og neste skritt var da å sende søknader om støtte rundt forbi.
Det tok ikke lang tid før det kom positivt svar fra  Karmøy kommune, som tråkket til, og bevilget 35.000 kroner til sykkelprosjektet vårt. Veldig takknemlig for denne starthjelpen fra kommunen.
For nå kan vi dra i gang en ny, og spennende, aktivitet her på Fredtun, forteller Geir.


Ungdommene ville ha en hånd på styret…

For da Geir fortalte om sykkelplanene til ungdomsklubben ble mange skikkelig “gira”  og ville være med, og de ville vite mer…
Rett før jul møtte en ivrig gjeng med terrengsyklister opp til infomøte på Fredtun.
Et møte som Geir forteller han vil huske som en av årets opplevelser i 2023.


– For en gjeng!

Hva skjedde? Jo, Geir fortalte om planene for en sykkelløype i terrenget rundt Fredtun. Om de trodde det var interesse for dette ?
Svaret fra “the bike” boys var et høyt og rungende JA.
Nå tok de unge  over regien på informasjonsmøte. De hadde klare ideer om hvordan sykkelløypen burde se ut, hvordan ny logo til sykkelgruppa skulle se ut, de ville være med på dugnad, de ville selge kalendere, de ville få flere unge med, det “haglet” med  gode innspill.
Og navnet? Jo, flere mente at det bare måtte være Fredtun Bike Park…
– Helt overveldende. For en entusiasme, og for en gjeng!  Jeg kunne bare sitte og notere det ene gode forslaget etter det andre.
Nå kan vi trygt jobbe videre med sykkelprosjektet, der hovedmålet er å kunne åpne en sykkelløype rundt Fredtun i løpet av sommeren 2024, forteller Geir Sofus videre.

 

Kinderegg for Fredtun
Geir Sofus Sommerfeldt er daglig leder på Fredtun leirskole. Han mener at sykkelprosjektet er et kinderegg for både Fredtun og ungdomsklubben:
– Vi får 3 ting på en gang i ett prosjekt….

– Nå kan vi kjøpe inn sykler til bruk for de som er på leir hos oss.
– Ungdomsklubben får med dette et nytt tilbud , og vi vil ha sykler til de som vil være med, men som synes det er for dyrt å kjøpe egen terrengsykkel.
– OG ikke minst; nå vil Fredtun få en ny attraksjon – som ivrige syklister i alle aldre kan få bruke.
De som kjenner Geir vet at han er god på å få planer til å bli en realitet, og hjulene er allerede begynt å rulle mot målet i det nye sykkelprosjektet.
Hvem skal åpne terrengløypa?
Vi vet at daglig leder allerede har vært i kontakt med OL-vinner,og verdens beste terrengsyklist på kvinnesiden gjennom nesten 20 år: Gunn-Rita Dahle Flesjå.

Sykkelprosjektet er en av flere nyvinninger som vil se dagens lys på Fredtun i det nye året.
Nye lys på parkeringsplassen er allerede på plass.
Gapahauk for ute-overnatting er på gang, og komle torsdagen vil bli videreført – får vi vite helt til slutt.

 

Toppbilde:
Fra venstre Oscar Eriksen, Noah Eriksen, Filip Teodorof, Julian Rantaniitty, Matheo Rantaniitty, Sigurd Mateo Sandhåland Pedersen, Anders Høines Dale, Andreas Eng Waage og Laurits Sæle.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...