SILK tildeles prisen Karmøyfiskaren 2022

Like før pinsehelgen ble det kjent at prisen Karmøyfiskaren 2022 som Skudenes & Aakra Sparebank deler ut i år tildeles SILK Skudeneshavn internasjonale litteratur og kulturfestival 🥳

Årets utdeling er den 30. i rekken. Karmøyfiskaren gis til personer, organisasjoner eller grupper som har markedsført Karmøy utad på en positiv måte.

«SILK – Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival har som mål å spre leseglede og gode kulturopplevelser for alle aldersgrupper» – silkfestival.no

SILK har helt siden starten i 2010 vært basert på frivilling arbeid, der over 60 frivillige bidrar under festivalen
hvert år. Festivalen består av rundt 30 arrangement fordelt på flere lokasjoner i Skudeneshavn.
I samarbeid med Kulturskrinet i Karmøy kommune og med Haugaland videregående skole arrangeres det også mange aktiviteter
for elever under festivalen.
Selv under koronapandemien har SILK klart å arrangere festival, både i 2020 og 2021 – med nye rekorder på både antall publikummere, tilreisende gjester, antall arrangement og forfattere.

SILK har også gjennom EU-prosjektet ReadOn inspirert og delt lidenskapen for lesing med elever, lærer, bibliotekarer, barne- og ungdomsforfattere og festivalarrangører.
Dette er et prosjekt som over en fireårs-periode (2017-2021) samlet syv organisasjoner fra seks ulike europeiske land, på seks forskjellige språk.
ReadOn engasjerer og motiverer unge mennesker i alderen 12-19 år til å bl.a. lese, skrive, illustrere, intervjue og kuratere.

Den frivillige organisasjonen SILK med sin årlige festival i november i Skudeneshavn, sprer lese- og kulturglede, og treffer både barn, unge og voksne med sin sjarm og profesjonalitet.

Det er med stor glede at vi tildeler Karmøyfiskaren til SILK dette året. 2022 er frivillighetens år, og derfor passer det ekstra godt at det er SILK som mottar årets pris. Vel fortjent!

Det er Skudenes & Aakra Sparebank som står bak prisen.
Juryen har bestått av Karmøy kommune v/kultursjef John Arve Hveding, Haugesunds Avis v/ journalist Ruth M. Sunnanå Sveistrup.
Skudenes & Aakra Sparebank v/nestleder i styret, Hans-Jacob Reinlund Sæther, markedssjef Nina Høybakk, markedskonsulent Irene Hansen, samt administrerende banksjef Alf Inge Flokketvedt.

Selve utdelingen av Karmøyfiskaren skjer under årets åpning av Skudefestivalen 30. juni.
Prisen er på 50.000 kroner, samt en statuett og en diplom.

Dette skriver banksjef Alf Inge Flokketvedt i en pressemelding til SkudenesNytt mandag kveld.

 

SILK er svært glade for å motta denne prisen
Styret i SILK er svært glade for å motta denne prisen. I frivillighetens år er det stor stas at SILK tildeles Karmøyfiskaren.
Denne prisen er en stor heder til alle de frivillige som som har bidratt over mange år.
SILK regnes idag som en betydelig festival for litteraturformidling og kjent på nasjonalt nivå.
Prisen gir styret stor motivasjon til å fortsette vårt arbeid med å spre leseglede og kulturelle opplevelser for store og små.
Vi ser frem til å motta prisen under Skudefestivalen, sier Andreas Kallestein, styreleder i SILK til SkudenesNytt.

Utdelingen av Karmøyfiskaren skjer under åpningen av Skudefestivalen 30. juni i år

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...