«Skudenesløypa» – en digital opplevelsesreise 


Mandag startet filminnspilling av det som skal bli en digital byvandring i Skudeneshavn.
Første innspillingsscene er av det myldrende bylivet i Nullen (utenfor Verdens minste kafe):
Her møter en flere historiske skikkelser samt karakterer fra ulike samfunnslag; barn leker, det handles, folk møtes. Til og med en hest vil en treffe på her!
 

Camilla Vandvik, reiselivsrådgiver i Karmøy Kommune forklarer konseptet slik i en pressemelding.
 

Målet er å levendegjøre historien bak/mellom husene i Gamle Skudeneshavn og å tilby et helårig formidlingsprodukt uavhengig av åpningstider og personell.
Gjøre en historisk periode nærværende (storhetstiden) og vise byens gater og historie på en ny måte.

 
Ved bruk av besøkendes egen mobil kan vi formidle både det synlige (arkitektoniske, estetiske) og levendegjør det usynlige (historien, bylivet/tidsånden medio 1800- begynnelsen av 1900 tallet/kystkultur, et blikk inn, det personlige/mellommenneskelige). Vi vil gi publikum et glimt av det sosiale, kulturelle og arkitektoniske som har sitt utspring i byens hus og byens mennesker. Hva har skjedd i disse gatene?
 
Ved hjelp av mobilen skal publikum få fram filmsnutter med dramatiseringer og animerte historier.  Hvert spor kan vare fra 2-3 minutter. Innholdet i hvert spor skal knyttes spesifikt til der punkt er plassert, for å skape en illusjon av at historien/dramatiseringen utspiller seg fremfor gjesten, og slik at innholdet stemmer overens med omgivelsene.
 
Filmene lages i samarbeid mellom Absurd film, Elsa Aanensen og Nina Sele  (manus og regi) og Karmøy kommune (prosjektledelse).
Profesjonelle skuespillere og statister er engasjert.
Prosjektet er gitt støtte av Rogaland Fylkeskommune.
 Lokal annonse :