Søkte for 2 år siden, nå kom skiltet

For over 2 år siden søkte reiselivsrådgiver Camilla Vandvik i Karmøy Kommune Statens Vegvesen om tillatelse til å sette opp skilt til Syreneset Fort.
Nå er det kommet skilt på plass flere steder fra FV47 ved Rema1000 og flere steder nedover mot parkeringen på Skådel.

Syreneset Fort er en viktig kulturattraksjon på Sør-Karmøy og vi bruker plassen som en viktig del i promoteringen av Karmøy som turistdestinasjon.
Fortet på Syre har også en viktig historisk betydning for Karmøy tilbake til 2.verdenskrig, forklarer Camilla på telefon.

Foto: VisitKarmøy

Eksakt hvor mange besøkende som tar turen til fortet hvert år har jeg ikke oversikt over, forteller Camilla, men at det er flere og flere fra andre steder på Haugalandet som tar turen er noe vi har sett.
Det er ikke bare Skudenesbuen som besøker stedet.

Dersom besøkstallet skulle øke noe veldig på grunn av skiltingen så får vi vurdere hvordan vi evt. kan utvide parkeringsmulighetene, sier Vandvik.


Litt fakta om Syreneset Fort

Tysk fort fra 2.Verdenskrig på Sør-Karmøy. Her hadde okkupasjonsstyrkene utsikt og kontroll med all skipstrafikk. I dag fremstår HKB Syre som et av de mest imponerende anleggene på Haugalandet. Den enorme kommandobunkeren er et imponerende skue der den speider utover havet. Kontrasten mellom dette solide anlegget og den værbitte vestkysten med storhavet like utenfor gjør et besøk på Syre til en opplevelse.

Syreneset fort var operativt fra mars 1943 og var utstyrt med fem 12,2cm kanoner. Kanonene hadde en skuddvidde på 21.000 meter. Under dette fortet lå også kommandoen over to Tårnkanoner som dekket innløpet til Skudeneshavn. Mannskapsbunkere av type R 655 finnes for Norges del kun på Syre og er ikke bygget andre steder i landet. Fortet er godt kamuflert i terrenget.

I dag er det mulig å gå inn i selve Kommandobunkeren, og fra utkikkpostens 13 cm høye åpning langs hele ytterveggen, har man panoramautsikt fra Haugesund til Stavanger. 

Kilde: VisitKarmøy



Lokal annonse :