Bestill time for nytt pass nå – få passet i tide til ferien din

Det er stor pågang til passkontorene, som resulterer i lange ventetider.
Dette har mest sannsynlig sin forklaring i at folk har erfart at det kan være vanskelig å få time i høysesongen, og er påpasselige med å være tidlig ute.
I tillegg sender politiet SMS til de som har pass som er i ferd med å gå ut, slik at de får ordnet seg nytt pass, sier Kjetil Optun, leder for forvaltningsseksjonen i Sør-Vest politidistrikt.

Det legges ut passtimer 180 dager frem i tid, samtidig som passkontorene legger ut ledige timer for de nærmeste dagene og ukene hver mandag.
Mandag er altså en god dag å jakte på nærmeste ledige time ved nærmeste passkontor.
Dersom man ikke finner noe ledig, kan det være lurt å prøve igjen om noen dager, for det hender at vi får avbestillinger, og det kan legges ut timer andre dager enn mandag når det er anledning til det.
Det som er av ledige timer ligger altså ute på politiet.no, presiserer Optun.

 

Jobber med å bemanne opp
Selv om det er stor pågang til passkontorene, skal det ikke være noen risiko forbundet med å bestille sommerferie nå. Politiet jobber med å bemanne opp på kort og lang sikt.
Alt tyder på at vi skal kunne dekke etterspørselen fram mot sommeren.
Det er uansett lurt å være tidlig ute, og vi vil anbefale alle å lese det som står om pass på politiet.no.
Da vet du hva du skal ha med deg, hvor raskt en kan forvente å få passet – for tiden går det 1-2 uker fra passet bestilles til det kommer i posten – og andre ting som det kan være nyttig å vite om, sier Optun.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...