Blå Kors kontaktstuå i havn feire 2 års jubileum

Tirsdag 10 januar 2023 har vi to års jubileum for Blå Kors kontaktstuå.
Du finner oss sentralt i lokalet til gamle Rolfsen sko forretning midt i Skudeneshavn. Lokalet er innredet som en stue med gjenbruksmøbler for å lage det så hjemmekoselig som mulig.

Åpningstiden er hver ukedag fra 10.30 til 13.30, og sporadisk åpning på lørdager. Dette er et fellesprosjekt hvor medlemmer fra alle menighetene i Skudeneshavn er med på dugnad som verter.

Kafeen er åpen for alle, og fra dag en har vi hatt godt besøk. Det har kanskje fra noen vært en oppfatning at dette kun er en plass for rusmisbrukere og kristne, men det er det ikke.
Her er alle velkommen uansett tro, ikke tro eller sosial status. Vi har flere faste gjester, turgrupper, grupper fra helsevesenet, turister og andre besøk fra distriktet.
Her er gjester i alle aldre og fra alle sosiale lag. Alle er velkomne for en kopp kaffe og en god prat. Kafeen drives av Blåkors for å være en samlingsplass for hele befolkningen.

De besøkende ser vi ikke på som våre kunder, men våre gjester.
Hver dag har vi servering. Noe er sponset av lokale butikker. Ellers blir det lagd lapper, vafler, kaker og påsmurte brødskiver. Noen ganger overrasker vi med noe ekstra godt.

Alt er gratis, men det er anledning til å gi en gave på vipps eller på sparegrisen vår.
Folk i Skudeneshavn er svært gavmilde, og vi har til nå klart alle utgifter til driften på grunn av gavene som blir gitt. Det varmer.

Hver dag har vi mellom 15 og 30 beøkende. Det er like mange menn som kvinner som besøker oss, og de samles som oftest på hver sin gruppe rundt bordene. Latter og god prat deles, og nye bekjentskap har blitt skapt.
Hovedsakelig er aldersgruppen mellom 60 og til over 100 år. Men vi har også besøk av unge mødre med barn helt fra baby stadiet. Kanskje kan flere i denne gruppen komme for «trilletreff»?

Hver dag mellom klokken 11.30 og 12.00 har vi dagens ord og mye sang, og det varierer hvem som deltar her.
Tilbakemeldingene er at Blå Kors Kontaktstuå er en plass hvor folk trives. Flere sier at dette er noe av det beste som har hendt i Skudeneshavn på 30/40 år.
Det gleder oss, og motiverer oss til å fortsette.

Hver tirsdag fra klokken 19.00 har vi EFA kvelder (EFA står for: ettervern, forebygging og arbeidstrening).
Det er et arbeid som Halvor Hansen står for. På disse kveldene har vi sang, vitnesbyrd, gode samtaler, og som regel deler vi et varmt måltid.
Disse kveldene er tilrettelagt slik at vi kan være til hjelp for de som sliter, men her er det også åpent for alle som ønsker å delta.

Vi ønsker oss flere gjester.
Så om du har tenkt på å stikke innom, er du hjertelig velkommen.

På vegne av Blåkors kontaktstuå
Arne Håkon Hansen

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...