Et engasjert panel og like engasjert publikum under Karmøydebatten

Torsdag kveld inviterte Karmøy Folkebibliotek til Karmøydebatten ved kulturhuset i Skudeneshavn.
Et arrangement med mottoet “Til beste for Karmøy – hva kan Skudenes gjøre?”.
Et panel bestående av avtroppende leder for Skudeneshavn Næringsforening Ståle Landaas, Gunn Johannessen, leder for Skudefestivalen Olav Torkelsen, Solstadsjef Lars Peder Solstad og høyre-politikker Jan Birger Medhaug. Medhaug var forresten vikar for Alf Magne Grindhaug som hadde meldt forfall.
Tidligere journalist Harald Dale ledet debatt.
Ståle Landaas fikk ordet etter at biblioteksjef i Karmøy Hanne Mulelid hadde ønsket de rundt 30 personene i publikum velkommen.

Landaas fortalte litt historie om Karmøy og Skudeneshavn før han snakket om viktigheten av bra veier.
Ståle har brukt mye tid på research før sitt innlegg, og han var veldig tydelig og klar på at den mye omtalte omkjøringsveg forbi Åkra er en nøkkel for Karmøy og Skudeneshavn skal kunne utvikles videre for fremtiden.
At de som vokser opp nå ikke er like knytta til hjemplassen, og letter reiser bort enn det deres foreldre og besteforeldre gjorde, er en utfordring.
Han trakk frem UniSea som en viktig stemme i denne sammenhengen. UniSea utvider seg stadig og flere folk arbeider i selskapet, men veldig få av dem bort her i Skudeneshavn.
Også Kurt Roar Villhelmsen i UniSea hadde dratt frem viktigheten og behovet for omkjøringsveien under et møte tidligere i vår.
Dersom kan skal kunne utvikle næringsliv, arbeidsplasser og byen så må det på plass skikkelige veier som gjør at folk kan pendle til og fra Karmøy, sa Landaas.

 

FOTO: SkudenesNytt

 

Lars Peder Solstad trakk frem viktigheten med å øke befolkningen i Skudeneshavn fremover, dersom man vil beholde en del tilbud her.
Da ble ungdomsskolen, næringsliv, helsetilbud og industrien nevnt.
At man må jobbe for å få unge til å ville bosette seg her. Det må legges til rette for mer boligbygging og et mer urbant sentrum var noen av forslagene som kom frem.
Men for at det skal skje, så må man ha skikkelig infrastruktur over Karmøy, skøyt Landaas inn.

Les også:   Solstadskip fikk ny 7-årskontrakt innen fornybar energi

Gunn Johannessen som var til stedet på vegne av kulturlivet utfordra politikker Medhaug på flere området.
Blant annet rundt muligheten for å samlokalisere biblioteket og turistinformasjonen i lokalene på torget.
Men som politikkere flest så kom det ingen lovnader eller direkte løfter på dette, men han smilte og mumla det litt bort.
Hun dro også frem at man må legge til rette for mange ulike aktiviteter for de unge, og vitset med at ungdommen vil ha mer å gå på enn sykkelstien.

Debattleder Harald Dale fyrte løs spørsmål og tema på løpende bånd.

 

FOTO: SkudenesNytt

Olav Torkelsen fra Skudefestivalen var den som snakka minst den stunden undertegnede var tilstede, men han fikk frem at Skudeneshavn har en unik mulighet til å bland annet å kunne få til festivaler, slik som Skudefestivalen og SILK.
Lokasjonene, “kulissene” og et ganske komprimert sentrum som Skudeneshavn kan by på, gjør det veldig bra for festivaler og lignende arrangementer.

Undertegnede måtte videre, og fikk ikke med seg den delen av programmet der publikum fikk stille spørsmål, men ut fra meldinger så var det et engasjert publikum.

Da blir det spennende å se hva fremtiden bringer, og hvordan det vil være å bo og leve i Skudeneshavn fremover.

 

 

Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Ved å fortsette å bruke dette nettstedet godtar du bruken av informasjonskapsler.  Les mer