Hagbart, Helga og Håkon vil sette Sandhåland på verdenskartet

Alle på Sandhåland vet hvem Hagbart, Håkon og Helga er. Snart vil også resten av “verden” få vite hvem dette er, og hvorfor de tre panoramahyttene som nå bygges, har fått dere navn.

Sandhålandsbuen vet at været kan by opp til stormdans, sjøsprøyt, stjerneglitter, blikkstille hav, nydelige solnedganger, og i den senere tid:
Aurora polaris (nordlys). Dette er værmiksen som, sammen med de spektakulære panoramahyttene, kommer til å sette den lille bygda på verdenskartet for reiseliv i årene som kommer… Hva skjer?
Tove Virata Bråthen er den som kan “alt ” om Sandhåland camping, og hun er vår guide når vi tar turen til Sandhåland.
Tove har, sammen med fotograf Ida Kristin Vollum, fått ansvaret for drift  og markedsføring av panoramahyttene.


Hvorfor Hagbart, Helga og Håkon?

– Navnene på hyttene bare måtte bli Hagbart, Helga og Håkon. Disse er etter Hagbart Sandhåland, som er oldefaren til dagens eier, Ronny Solbakken.
Hagbart eide gården som tomten til campingen var en del av.
Helga Kristine Smith Log er Hagbarts datter, hun giftet seg med Håkon Smith Log, som var den som startet opp campingen.
Helga lever fortsatt,  og vi håper hun får gleden av gå inn i hytta som bærer hennes navn, når den står ferdig utpå våren neste år.


Hvem hadde ideen, og turde å tenke så stort…?

-Dagens eier, Ronny Solbakken, overtok campingen i 2020. Han er tredje generasjon som driver den, og han ønsket å gjøre noe som kunne gi helårsdrift av campingen.
Inspirert av Flokehyttene  på Ryvarden i Sveio,og andre mikrohytter, begynte han å leke med ideen om å sette opp egne hytter helt ute på knausene her.
Arkitekt Roald Bø i Holon startet tegneprosessen august 2022.
Dette har gått fort, for byggingen startet i august i år, og nå satser vi på at åpningen neste år blir “vårens vakreste eventyr” her på Karmøy.


Hva er din, og Ida, sin rolle i denne panorama-satsingen?

– Ronny har leid inn meg og Ida Kristin Vollum for å ta seg av markedsføring og drift av Panoramahyttene.
Vi har også vært aktivt med i diskusjonen rundt utforming av,og plassering av hyttene, og nå i forhold til innredning og interiør.
Idas erfaring som fotograf gir oss en stor fordel i markedsarbeidet, forteller Tove entusiastisk til oss.

 

Tove Virata Bråthen er driftsansvarlig for panoramahyttene. FOTO: Atle Sommerfeldt


Forstår det har vært en utrolig respons og pågang. Når starter bookingen?

Bookingen åpner ikke før hyttene står ferdige, men allerede nå har  nesten 1500 personer registrert seg på interesselisten som de har på nettsiden: www.panoramahyttene.no
–  Nesten 1500 personer har  registrert seg på interesselisten som vi har på nettsiden: www.panoramahyttene.no
De som tegner seg på listen har den fordelen at de får informasjon i byggeprosessen, og om når bookingen åpner.
Når vi åpner bookingen har de et døgn på seg til å booke før vi går offentlig ut med det.
Både jeg og Ronny får mange spørsmål av folk vi treffer på om hyttene, og når og hvordan de kan booke.
Det er tydelig at veldige mange har lyst å bo her ute i havgapet og oppleve havet og lyset tett på.

Jeg har til og med hørt fra folk både på Hemnes og Sandhåland at de har lyst og bo her, og med et smil lurer de på om det er innafor. Klart det  er det!
Hvem vil ikke oppleve det å komme så tett på naturelementene som disse hyttene gir muligheten til? Her er alle velkomne.

 

De tre panoramahyttene er solid forankret i grunnfjellet, og vil stå støtt selv om vind og bølger står på. FOTO: Ida Kristin Vollum

 

Hvem er målgruppen – hvordan er hyttene, og hvorfor blir dette en suksess?
– Jeg tenker at det er en bred målgruppe for hyttene. Det er lett adkomst med bil og god tilgjengeligheten for folk i alle aldre. Jeg regner med at mange par ønsker seg kjærestetur hit, men også for familier med barn egner de seg godt .
Her vil våre gjester får store naturopplevelser, spennende overnatting  og spektakulær utsikt og natur..
Utsikten fra store vinduer med et panorama som utgjør mer enn 180 grader, tett på hav, vær og vind, er vanskelig å beskrive, det må oppleves.
Hyttene er ikke store, noe som er poenget med mikrohytter tett på natur,  men plassen er utnyttet klokt. Hyttene har en dobbeltseng og på krypehemsen er det to senger i vanlig størrelse og en som er litt kortere.

 

Håkon, Helga og Hagbart – tre hytter som vil løfte Karmøy og Såndhåland opp på den øverste reiselivsscenen. FOTO: Ida Kristin Vollum


Hyttene ligger helt ut mot storhavet, hva når orkan og ekstremvær står på?

– De kommer ikke til å blåse bort i en orkan. De er tilpasset værforhold vi aldri har hatt her. Og når jeg sto i hyttene sist helg med opp til orkan i kastene, var det så vidt jeg kunne kjenne noen vibrasjoner i det hele tatt. Så disse står trygt.

Det kan vel kanskje hende at utbygger planlegger flere hytter?
– Ja, eier har allerede tanker om flere hytter om dette blir en suksess. Vi diskuterer ulike alternativer, men det må nok modnes litt på bakgrunn av erfaringer med disse tre hyttene.
Det at vi kan få en helårsdrift med disse hyttene åpner også opp for at det blir økonomi til videre oppgradering av campingen.
Og på den prioriteringslista står nytt sanitæranlegg høyt.
Men jeg kan også nevne at på grunn av vann og kloakk til de nye hyttene, vil vi nå også tilrettelegge for tømming for bobilene som besøker oss.
Jeg tenker at det er fint at hyttene gir mulighet for oppgradering av campingen, fordi det betyr at de som overnatter på en rimeligere måte hos oss også får oppleve en høyere standard etter hvert.
Vi ønsker jo at det skal være mulig for alle å oppleve denne fine plassen på Karmøy, uavhengig av størrelsen på budsjettet.

Panoramahyttene, Sandhåland, Raw Ocean Lodge, Sandve, Søragadå, Skudeneshavn…
Dette er trekløveret som skal trekke turister og besøkende til  sør Karmøy?

– Jeg elsker å fortelle besøkende om alt det fine de kan oppleve her på Karmøy, og da er det alltid Sandvesanden og Skudeneshavn som er først på anbefalingslista. Jeg er så glad for at det skjer så mye bra i Skudeneshavn.
Det er en plass hvor jeg har røtter på morssiden, men helt uavhengig av det er det en av de fineste småbyene jeg vet om. Jeg håper alle som besøker oss får med seg denne perlen av en by.
Jeg må med jevne mellomrom ta turen dit for rusle en tur i Søragadå. Jeg synes det så flott med de nye overnattingsstedene og at det har kommet flere spisesteder.
Jeg tenker at vi, sammen med Raw Ocean Lodge, og alt som skjer i Skudeneshavn kan løfte reiselivet på Sør-Karmøy til nye høyder, sier Tove til oss. Helt til slutt minner hun oss om dette:
På nettsiden til campingen har vi allerede fine presentasjoner av opplevelser og der har Skudeneshavn en sentral plass. (https://sandhaaland.no/skudeneshavn/)

Vi kommer til å gjøre tilsvarende på Panoramahyttene sin nettside. Jeg tenker det er viktig å dra lasset sammen og løfte hverandre.

 

Aurora borealis – Nordlyset – har allerede ønsket panoramahyttene velkommen. FOTO: Ida Kristin Vollum

 

Konkurranse – vinn en overnatting
– Nå har vi faktisk en konkurranse ute hvor en kan vinne overnatting en helg i oktober neste år. Den er det veldig stor respons på og om leserne går inn på Facebook-siden til Panoramahyttene kan de finne informasjon på
https://panoramahyttene.no/konkurranse

SkudenesNytt ser  frem til åpningen og ønsker alle involverte i panoramasatsingen på Sandhåland lykke til.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...