Heart Karmøy fikk 50.000 kroner fra Sparebankstiftelsen

Tirsdag formiddag ble Heart Karmøy overrasket under deres ukentlige samling på Heart kafeen.
Kun et fåtall visste at de skulle få besøk av Torbjørn Lindtveit og Alice Knutsen i Sparebankstiftelsen SR-Bank.
En fullsatt sal på Ebeneser ble veldig overrasket da gjestene hadde med seg en gavesjekk på 50.000 kroner til Heart Karmøy`s prosjekt «Jul for Alle»
Leder for Heart Karmøy, Kristin Apeland kunne fra scenen fortelle at pengene skal brukes til to julearrangement  «Jul i Kongeparken» og «Jul på Snurrevaden gård».
Dette er  to arrangement for barn og unge fra lavinntektsfamilier, slik at disse skal få en fin juleopplevelse som de ellers ikke kunne tatt seg råd til. De legger opp til 60 stk per arrangement.
Allerede førstkommende fredag fylles en hel turbuss med forventningsfulle barn og unge, med destinasjon «Jul i Kongeparken».  Turen til Snurrevaden Gård blir senere i desember.

 

Jul å Snurrevarde Gård – FOTO: Privat

 

Deler ut over 70 matposer hver uke
SkudenesNytt tok etter samlingen en prat med en av de frivillige som hjelper til med Heart Karmøy`s arbeid, Margareth  Storebø som kunne fortelle om økt pågang etter sommeren.
Margareth fortalte at over halvparten av de som hadde møtt opp tirsdag formiddag var personer som har kommet til Karmøy som flyktninger fra Ukraina.
Vi deler ut i overkant av 70 matposer hver uke.
Dette er mat som vi henter hos matsentralen i Sandnes, forklarer Storebø, og sier videre at de henter mindre mat i lokale butikker nå enn tidligere.

At flere sliter med å få pengene til å strekke til er noe Heart også kjenner til.
Kristin Apeland, leder i Heart Karmøy forteller at de i år vil forsøke å bytte ut mateskene med gavekort på matbutikk til fortrinnsvis barnefamilier til jul.

FOTO: Kongeparken

 

Mange opplever stigma
Margareth Gramstad Storebø forteller at det er personer i alle aldre og alle samfunnslag som kommer for å få en hjelpende hånd i en tøff tid.
Mange av de som kommer hit er ikke bosatt i Skudeneshavn, men fra andre steder på Karmøy.
Dette skyldes nok at det fortsatt er en del skam og stigma rundt det å måtte be om hjelp.
Flere kvier seg for å komme for de er redde for at folk de kjenner skal se at de sliter og gjerne ikke får endene til å møtes.
Tidligere var det oftest folk med rusproblemer som var brukerne for denne typen arbeid, men slik er det ikke lengre, sier Storebø.
Nå ser vi at det er veldig mange barnefamilier som trenger vår hjelp, avslutter Margareth.

Dystre utsikter for fremtidene
Det er fra myndighetenes side forventet at levekostnadene vil fortsette å øke i 2024 og årene fremover.
Uansett hvordan det blir, ønsker vi å utgjøre en forskjell for enkelt mennesker og barnefamilier. Kristin ser positivt på fremtiden med tanke på det gode samarbeidet Heart Karmøy har med Karmøy kommune, Haugesund kommune, NAV, Helsedirektoratet og Bufdir.

Kan du tenke deg å støtte arbeidet til Heart, kan det gjøres på

Vipps til nummer:  103945
Eller ta kontakt med Heart på telefon: 406 91 107

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...