Inviterer til strandfest på søndag

Karmøys spektakulære strender kan også for 2024 heise Blått Flagg! I den forbindelse inviterer Karmøy Kommune til strandfest søndag 2.juni.
Karmøys langstrakte sandstrender innbyr til uforglemmelige naturopplevelser samtidig som de forplikter til bærekraftig forvaltning.

Åkrasanden, som i år feirer sitt 10-årsjubileum som bærer av Rogalands første Blått Flagg, har bevart sin status siden 2015. For Sandvesanden er dette tredje gang stranden blir hedret.

 “Vi er stolte over at to av de få Blått Flagg-sertifiserte strendene i Norge er her på Karmøy,” uttaler Camilla Vandvik, reiselivsrådgiver i kommunen.

Disse strendene er populære destinasjoner og brukes til rekreasjon og aktiviteter året rundt; bading, spaserturer og vannsport som surfing og brettseiling.
Arbeidet som kreves for å oppnå sertifiseringen forbedrer opplevelsen. Ett nytt tiltak på Sandvesanden dette året er nye informasjonsskilt om fugl og flora, her får vi uvurderlig hjelp av lokale kjentmenn; Magnus Jonas Fjell og Hans Magnus Hillesland, forteller Vandvik.

 

Fra “Blått flagg” i 2022 – FOTO: Camilla Vandvik

 

Familiefeiring
“At vi har to strender med miljømerket er noe som må feires, og vi ser frem til en familiefest med spennende aktiviteter for å markere dette,” forteller Vandvik.
«Det er et fantastisk team som trommer sammen til strandfest. 14 ulike organisasjoner og foreninger pluss frivillige som vil løfte frem våre naturkvaliteter av verdensklasse og aktivitetsmulighetene vi kan boltre oss i – så noter datoen 2.juni!». Haugaland Brass vil sørge for ekstra festivitas-stemning dette året.

Kl.12 på Åkrasanden inviteres du til kjekke familieaktiviteter i og rundt speiderhuset; Drageverksted med Røde Kors frivillige, Ludvig Egge, Hans Georg Aase, båtbygging med Barnas Turlag, kafé og bålkos med Åkra Blå Kors, padling med utstyr fra Frilager, sjongleringsverksted med Flaks og Åkrehamn vekst legger til rette for sandslott-konkurranse. Premiering kl. 14 av selveste Turbo og ordfører!

Kl.15 fortsetter festen på Sandvesanden. Bli med på buldring med Karmøy klatrelag, sjongleringsverksted med Flaks, padling med Skudeneshavn kajakk-klubb, SUP med Saltråk og strandleker med Frilager.
Nyt deilig mat i strandkaféen til Raw Ocean Lodge med kul stemning av DJ Berit- og utfordre venner og familie til sandvolley! Blomstervandring med Hans Magnus Hillesland.

Internasjonalt kvalitetsstempel
Blått Flagg er et anerkjent internasjonalt kvalitetsstempel for de beste strendene i verden. Programmet drives av Foundation for Environmental Education (FEE), og søkerne må oppfylle strenge kriterier.
At en strand tildeles Blått Flagg betyr at gjestene kan være trygge på at både vannkvalitet og sikkerhet ivaretas. Det signaliserer også at kommunen tar ansvar for miljøet på og rundt de aktuelle strendene. Dette viktige arbeidet blir ledet av Friluftsrådet Vest.

“Blått Flagg er et verdifullt verktøy for kommunen og Friluftsrådet Vest i arbeidet med bærekraftig forvaltning. Det gir mulighet for miljøopplæringstiltak, aktiviteter og interessante turer med ulike temaer på Karmøystrendene,” avslutter Solveig Myge, daglig leder i Friluftsrådet Vest. 

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...