Julekonsert med gospelvri og en mer tradisjonell julekonsert

Søndag kveld var det to julekonserter i Skudeneshavn på samme tid.
Ebeneser inviterte til julekonsert med Stavanger Gospel Choir, samtidig som Falnes menighet arrangerte sin årlige julekonsert i kirka.


Julesanger med gospelvri

En fullsatt sal på Ebeneser fikk halvannen time med julestemning pakket inn i et variert utvalg av både norske og engelske julesanger.
De rundt 20 sangerne og 5 musikerne hadde noen nye julesanger, men også mange tradisjonelle sanger på repertoaret. Fra de helt rolige til sangene til julesanger pakket inn i gospelarrangementer med full trøkk.
Konferansier Eva Vea snakket noe mellom låtene, og hun fremførte sangen “I den kalde vinter” som hun gav ut i november.
Eva snakket litt om at det er ikke alle som gleder seg jul. Om følelser som blir forsterket… enten det er gleder eller sorg og bekymring.
At det er flere kriger ute i verden og at den norske økonomien har det tøft.

Alle har sine julefavoritter når det gjelder musikk. For at ikke konserten skulle vare hele kvelden hadde derfor koret laget en medley hvor de presenterte mange av verdens mest populære julesanger.
At Mads Pedersen som i en årrekke har dirigert koret har gjort en solid jobb med å plukke ut sangere og ikke minst solister er noe publikum i salen fikk oppleve.
Veldig mange av sangerne kom frem i spotlighten og leverte solosang av høy klasse, akkompagnert av et stødig band ledet av korets faste pianist Hilmar Kristoffersen.
Koret fra Stavanger (ispedd noen Haugalendinger) har hatt en travel helg med tre julekonserten på tre dager.
At de valgte å ta turen til Skudeneshavn for årets siste konsert før jul var noe både dirigent Mads og konferansier og sanger Eva Vea poengterte underveis.
Til slutt avslutta koret med et ekstranummer før de bukket av og ønsket alle en god jul.

  • Stavanger Gospel Choir - FOTO: SkudenesNytt

 

 

Den tradisjonelle julekonserten i kirka
Også i år var det duket for den tradisjonelle julekonserten i Falnes kirke hvor ulike sangkrefter fra Skudeneshavn fikk skinne.
Sokneprest Rune Richardsen leder arrangementet og hold en liten appell underveis.
En fullsatt kirke fikk oppleve flere kor, solistinnslag og fikk selv være med på de kjente allsangene.
Tradisjonen tro sang Skudenes Blandakor og Skudeneshavn Musikkorps spilte.
Skudenes Mannskor under ledelse av organist Lars Inge Tjøstheim sang to sanger.
Damene i blandakoret har gått solo og startet Skudenes Damekor. Under ledelse av dirigent Liv Katrine Sirevåg fremførte de en sang.

Margrethe Jacobsen spilte “O helga natt” på kornett før Oskar Sæle og Sondre Scheffler tok frem kontrabassene og ble en kontrabassduo.
Celine Lyng som for tiden er bosatt i Kristiansand hadde tatt veien nord-vestover for å synge på den tradisjonelle førjulskonserten.
Hun fremførte “All I want for Christmas” sammen med kirkas husband, før Skudeneshavn Musikkorps overtok scenen.

Det er nesten blitt en uskreven regel at en hver julekonsert med respekt for seg selv avslutter arrangementet med “Deilig er jorden” som allsang.
Julekonserten i Falnes kirke var intet unntak.

  • Skudenes Musikkorps - FOTO: Arnfrid Vårvik

 

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...