Solstad kjøper skipet Normand Tonjer

Solstad Offshore kjøper av skipet Normand Tonjer etter endt opsjonsavtale.

Solstad Offshore ASA (“Solstad” eller “SOFF”) har utøvet sin opsjon på å kjøpe CSV Normand Tonjer fra norske Mpsv AS (“Mpsv”) til attraktive vilkår for Solstad.
Fartøyet Normand Tonjer ble solgt til Mpsv for et bruttobeløp på 10 millioner dollar i 2021 og leid tilbake på en avtale for en fast treårsperiode med opsjoner på to ettårs forlengelser.

Ved utgangen av år to hadde SOFF opsjon på å kjøpe tilbake fartøyet for netto 4 millioner dollar. Denne opsjonen er utøvd og i dag, 20. desember 2023, ble kjøpet av fartøyet gjennomført.
Vi er veldig glade for å kjøpe CSV Normand Tonjer til det vi mener er gunstige vilkår for et fartøy med slike kapasiteter, sier Lars Peder Solstad, administrerende direktør i Solstad.

Det fartøyeiende SPV-selskapet eies 55 % av SOFF med gjenværende eierskap av eksterne aksjonærer.
SPV-selskapet er en del av selskapsstrukturen som er 100 % kontrollert av SOFF (kalt «Solstad RemainCo» under refinansieringsavtalen kunngjort 23. oktober 2023).

Normand Tonjer er en CSV bygget i 2010. Fartøyet har støttet Ocean Bottom Node Seismic operasjoner for samme klient siden 2018.

Dette skrev Solstad i en pressemelding torsdag ettermiddag.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...