Trosset nordavind og møtte opp til strandfest

Søndag var det strandfest på Sandvesanden for tredje året på rad.
Den flotte stranda med de hvite sanddynene var igjen i fokus da Karmøy Kommune delte ut utmerkelsen “Blått flagg” til den populære stranda.
Mange små og store hadde funnet veien for å nyte den siste sola og de siste varmegradene for en stund, tross tidvis kraftig nordavind.

Etter at Haugaland Brassband hadde fanget de fremmøttes oppmerksomhet ønsket leder for Friluftsrådet Vest Solveig Margrethe Myge velkommen.
Karmøy-ordfører Leiv Arne Marhaug holdt en kort apell, hvor han trakk frem hvor unike strender Karmøy har.
I Rogaland har 4 strender fått utmerkelsen “Blått flagg”, og av disse 4 er 2 av dem på Karmøy.
Tidligere på dagen, søndag var det et tilsvarende arrangement på Åkrasanden.
Marhaug skrøt av alle de frivillig som stilte opp for å gjøre i stand en slik markering.

Det er strenge krav, faktisk strengere enn EU-direktivet. Det går på sikkerhet, miljø og hvor rent vannet er, sier reiselivskoordinator i Karmøy Kommune Camilla Vandvik, til SkudenesNytt.
Vandvik takket alle fremmøtte, alle de ulike aktørene som stilte opp med alt fra musikk, aktiviteter, matservering og ikke minst publikum.

Bjørn Opheim stod bak grillen for anledningen, men han er også driftoperatør i Friluftsrådet Vest og han kunne fortelle at de måtte lage ny tilkomst til stranden.
Vinterens vær og vind hadde gjort om på hvordan sanddynene på stranda er utformet. Dermed måtte Opheim lage ny bru over “elva” for å lage tilkomst til de besøkende.

 

 

Strandcafé og aktiviteter
Etter det formelle programmet var over kunne de som ønsket det prøve seg på aktiviteter som klatring, volleyball, sjonglering eller blomstervandring med Hans Magnus Hillesland.
Raw Ocean Lodge ytterst i havgapet på Sandve hadde tatt med seg grytene til Sandvesanden hvor de solgte tacogryte, pølser, brus og kaffe.
DJ-Berit spilte musikk og Skudeneshavn kajakklubb lot de yngste få prøve seg i “elva”.

 

 

Hva er Blått Flagg ?
Blått Flagg er en miljøsertifiseringsordning som ble innført i Norge i 1999.
Formålet med Blått Flagg er å fremme bærekraftig utvikling ved strender, marinaer, bærekraftige båter, gjennom strenge krav når det gjelder miljøledelse, vannkvalitet, sikkerhet og service, og miljøopplæring og informasjon.  Kilde: Blått flagg

 

 



Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...