Kontrakt til 2032 for Solstadskipet Normand Ocean

Solstad Offshore ASA (“Solstad”) kunngjør en ny femårskontrakt for CSV Normand Ocean med Prysmian Powerlink Srl (Prysmian).
Med denne kontrakten vil fartøyet være på en fast kontrakt med Prysmian frem til 2032, med ytterligere to års opsjon.

Prysmian har kontrahert CSV Normand Ocean for å støtte installasjonen av strømkabelsystemer på selskapets globale prosjekter.

Den faste kontrakten vil starte i løpet av første eller andre kvartal 2027 og løpe til 2032.
Hvis den toårige opsjonen utøves, vil Normand Ocean støtte Prysmian frem til 2034.

Med denne kontrakten slutter Normand Ocean seg til CSV Normand Pacific, som har en fast kontrakt med Prysmian til slutten av 2030.

«Vi er glade for å kunngjøre nok en langsiktig kontrakt med Prysmian, som utvider vårt partnerskap med selskapet som startet tilbake i 2016. Både Normand Ocean og Normand Pacific spiller viktige roller i den pågående energiomstillingen, der Solstad har en stor og voksende fotavtrykk, sier Lars Peder Solstad, administrerende direktør i Solstad Offshore.

I 2023 økte Solstad sine totale driftsinntekter fra offshore fornybar energivirksomhet med 65 prosent, til 1,76 milliarder kroner, sammenlignet med året før.

Normand Ocean, bygget i 2014, er et avansert DP2 undervannskonstruksjonsfartøy utstyrt med en 150 tonns aktiv tung kompensert undervannskran. Fartøyet er en effektiv arbeidsplattform for ulike krevende offshoreaktiviteter.

Normand Ocean eies av Solstad Maritime AS, hvor Solstad Offshore ASA har en eierandel på 27,3 prosent.

Dette skriver Solstad i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...