Saabye Christensen, Fosnes Hansen, Frode Grytten og NRK P2 til SILK.

«Vi er nå kommet opp i mer enn 50 forfattere til årets SILK», forteller styreleder Andreas Kallestein og fortsetter «blant de siste som er bekreftet er sterke navn som Lars Saabye Christensen, Erik Fosnes Hansen, Frode Grytten og Børge Lund (ja, han med tegnestripa Lunch).


I tillegg kommer NRK med fem personer tilknyttet programposten Åpen Bok – kritikerne
.
De tre journalistene Knut Hoem, Gerd Elin Stava Sandve og Anne-Cathrine Straume tar hver for seg lesetips med tre aktuelle bøker, men med innspill fra de to andre.
Opptak gjøres torsdag under SILK og sendes allerede dagen etter på NRK P2 og i reprise fire ganger uken etterpå.
Straume har sterk tilknytting til Skudeneshavn med mor født Hillesland (ja, det er selvsagt bokhandlerfamilien). Det er gjevt for oss å få NRK på besøk og dermed nå ut til et høyt lytterantall.

Der er og en del musikalske innslag på årets SILK. Haugesunderen Kine Nesheim med trio, Sven Henriksen med tolkning av Tom Waits og lokale Mari Liknes er med.
Skoleprogrammet er også i år stort. Lærerseminar med og forfattertreff med forfattere som Jon Ewo, Sigbjørn Mostue og lokale Ingvild Bjerkeland på en rekke skoler står på programmet mens Karmøy Folkebibliotek har opplegg for de minste i Museet i Mælandsgården.


SILKeFotball
på fredagskvelden blir som regel utsolgt i løpet av første salgsdag.
Det skjer nok i år når man ser lagoppstllingen de to programlederne Davy Wathne og John Karre Hoversholm har klare:
Per Ravn Omdal, Jan Henrik Børslid, Petter Myhre, Geir Jacobsen og  SILKs huspoet og fotballpatriot (stor Leedsfan) Arne Torget.

Sluttelig er årets festivalkunstner Julie Nordanger som har utstilling på Bytunet fredag og lørdag.
Nå er det bare å få på plass all logistikken omkring SILK der det er over 60 frivillige som deltar», avslutter festivalsjef Kallestein og legger til at billlettsalget starter tirsdag 10/10 kl.10.00 på silk.ticketco.events og hos SILKs offisielle bokhandler Norli Hillesland i Skudeneshavn.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...