Lokal kunstner blir årets festivalkunstner

Skudefestivalen feirer 30 års jubileum, og vi ønsker bidra til å løfte frem en kunstner fra Skudeneshavn under årets jubileumsfestival første helgen i juli melder leder av Skudefestivalen, Olav Torkelsen i en pressemelding!

Tradisjonen tro har festivalen plukket ut en kunstner med tilhørighet på Haugalandet, og i år er vi stolte av å presentere Hilde Dahl som hovedutstiller.
Hilde vil ha utstilling på Bytunet i Søragadå under festivalen, og ett av hennes bilder blir også brukt til å pryde etiketten på årets festivalvin!
Hilde er født i 1973, oppvokst på bygda, nærmere bestemt Hovdastad. Dette blir hennes aller første utstilling.

Tegning har for henne alltid vært en hobby. Hun tegnet mye i hele oppveksten, men gjorde aldri noe stort ut av det, og tenkte egentlig aldri på å bli kunstner.
Hun endte opp som sekretær på sykehuset, først i Stavanger og så i Haugesund hvor hun har jobbet i mange år, pluss noen år hjemme på gården.

I sin ungdom gikk hun et år på Tegning på Åkra videregående, hvor hun lærte mange av de grunnleggende teknikkene som hun har tatt med seg videre.
Læren om farger og komposisjon har kommet godt med, særlig i den abstrakte maleverden.

Det ble så et opphold på mange år før hun tok det opp igjen ved å melde seg på et malekurs i Søragadå i 2015.
Hun merket på dette tidspunktet at hun egentlig hadde begynt å få mer sansen for abstrakt kunst, og ønsket å lære mer om dette.

Det ble så to malekurs innen abstrakt kunst på nettet, det første i 2018, og det neste i 2020. Nå i februar var hun på nytt fysisk kurs i Stavanger for å få ny inspirasjon.

Hun maler helst med akrylmaling, pluss litt andre produkter for å få fram struktur i maleriene.
Og det er teknikker med sparkel, svamp, pensel og papir som brukes mest.
Hun kan bruke alt fra timer til måneder på et bilde og de har alle mange lag med maling.

Hun ønsker med bildene sine å få fram fine farger og et fint lys, som gir ro i sjelen og er godt å hvile øynene på.
Bilder som kan passe inn i et helt vanlig hjem, og gi folk mulighet til å ha noe fint på veggen som ingen andre har.

 

Skudefestivalen 2023 blir avholdt 29.juni – 2. juli og billettsalget startet på Ticketco med Early bird billetter 1. mars og ordinært salg  1. april!

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...