Ronja har åpnet klesbutikk i Kaigata

Går man i Kaigata i Skudeneshavn i disse dager kan man se at det har kommet en ny butikk.
I lokalet tvers over vegen for Skudenes & Aakra Sparebank har 21 år gamle Ronja Nornes åpnet klesbutikken Statement.
De siste årene har Ronja drevet nettbutikk hvor hun har solgt klær og tilbehør i tillegg til å jobbe på klesbutikk utenom.
Frem til nå har Nornes kun drevet salget via nettbutikken, men nå velger hun å åpne en fysisk helårsbutikk.
Jeg har kontrakt der jeg jobber nå frem til 18. mai, så derfor har jeg bare åpent her i Skudeneshavn hver onsdag og annen hver lørdag frem til da.
Fra 19. mai vil jeg ha åpent hver dag slik som andre butikker her, sier Ronja.

I tillegg til å ha åpent onsdag og lørdag har jeg muligheten til å ha lukkede arrangement på kveldstid hvor en gruppe kunder kan prøve klær i fred og ro, gjerne med kaffekoppen i hånden.

Nå når våren og sommeren er i anmarsj så er nok dette det riktige tidspunktet for å åpne. Det er planlagt mange cruiseanløp til Haugesund, hvorav mange av turistene besøker sommerbyen.
Nasjonale og internasjonale forventes å kommer til byen etter flere år med korona og restriksjoner. Skudenesdager og ulike festivaler gjør nok også til at det kan bli mange besøkende fremover.

Butikk og lager i ett
Nornes har til nå leid et lager på Åkra for varene til nettbutikken, men da eieren satte opp husleien der valgte hun å ta med seg varelageret og flytte sørover.
I Skudeneshavn er prisene på husleie noe lavere enn på Åkra, og når jeg nå får både lager og butikk for samme prisen så var denne muligheten for god til å takke nei til, sier Ronja før hun fortsetter.
Nå kan jeg administrere lager og nettbutikk samtidig som jeg har en fysisk butikk hvor folk kan komme å se, prøve og kjøpe varer.

Jeg har veldig tro på at det er et marked for meg og Statement her.
Folk jeg har snakket med her i Skudeneshavn sier de har savnet en klesbutikk for ungdom og ungdommelig voksne, og gjerne for gutter og menn.
Statement har klær for mange typer anledninger og mange ulike kroppsfasonger.
Det kan være at man trenger en T-skjorte, en jeans eller et litt mer finslig plagg, da er det bare å komme innom så finner vi nok noe som passer, sier Nornes før hun viser frem noen plagg.
Sort hettegenser, blå jeans eller knall gul jakke, kunne det være noe ?

 

Ronja viser frem klær – FOTO: SkudenesNytt

En uke med jobb døgnet rundt
Ronja forteller at hun tok kontakt med huseier og spurte om det var mulig å få leie lokalet, noe de var positive til.
Hun overtok nøkkelen for en uke siden, og etter det har venner, familie og ikke minst hun selv stått på døgnet rundt med snekring, maling, flytting og vasking før hun i dag onsdag kunne åpne døren.
Det er enda noen smådetaljer som gjenstår, som f.eks skilt utenfor og folie med logo på vinduene, men det kommer snart, sier den unge butikksjefen.

 

Samarbeid med Natulig Hud
Jeg tok kontakt med Vibeke M. Johansen som lager og selger hudprodukter for å høre om hun var interessert i et samarbeid, noen hun umiddelbart sa ja til.
Så nå har hun en hylle med sine varer i butikken her hos meg.
Det er veldig bra at vi kan samarbeide her i Skudeneshavn, det er nok en “vinn-vinn” for alle, avslutter Ronja før hun minutter senere skal åpne døren for de første kundene.

SkudenesNytt ønsker lykke til.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...