Mange hadde møtt opp til åpning av ny brukthandel

Lørdag klokken 12:00 foretok varaordfører Alf Magne Grindhaug den formelle åpning av Blå Kors Kontaktstue`s brukthandel i Skudeneshavn.
For et par uker siden pakket Karmsund ABR-senter sammen sakene i butikken de har hatt i sentrum, og skal nå flytte til “Melhus møbler”.

Tidligere i vinter fikk jeg høre den triste nyheten om at bruktbutikken skulle forsvinne fra sentrumsgatene. Lysene skulle slukkes og vinduene tildekkes bak noen av Skudeneshavn sentrum sine største utstillingsflater, sa Alf Magne i sin tale.

Da lokalet i sentrum ble ledig og kastet gjengen hos Blå Kors Kontaktstue seg rundt og overtok.
Kontaktstua vi i Blå Kors har tvers over vegen for banken vil være slik den er, denne butikken kommer i tillegg, sier Arne Håkon Hansen.
Vi har i våre statutter at vi skal drive rusomsorgsarbeid, sier Hansen før han fortsetter.
Blå Kors Kontaktstue Brukthandel drives under kontaktstua sitt navn, men har eget regnskap og når året er omme skal styret i Blå Kors Kontaktstue bestemme hvilke rusomsorgsarbeid overskuddet av denne butikken skal gå til.

 

 

Jeg tenker på at det er positivt at vi har flere bruktbutikker her i Skudeneshavn, sier Hansen.
Det er fire bruktbutikker fra Åkra til Skudeneshavn, noe jeg tror er bare positivt.
Jeg tror og håper det kan dra folk fra hele distriktet til Sør-Karmøy, og at de da kan kjøre fra den ene til den andre bruktbutikken.
Hansen ser ikke på ABR-senteret butikk på Storamyr som noen konkurrent, snarer tvert om.
Hvis folk kommer innom ABR-butikken, så tar det forhåpentligvis turen innom oss også, sier Arne Håkon.

I to år drev 14 frivillige damer butikken her da ABR-senteret hadde den.
Disse tok kontakt med Hansen da de hørte om flytteplanene for å høre hva som skulle til for at de kunne fortsette å arbeide med dette.
Initiativ om å starte egen brukthandel under Blåkors Kontaktstue`s navn kom opp og det tok jeg videre opp med styret vårt, som sa jeg til å starte dette.
Vi i Blåkors Kontaktstue står administrativt ansvarlige, mens det er de frivillige som står på å gjør jobben, sier Arne Håkon stolt.

 

 

Varaordfører Alf Magne Grindhaug var invitert for å foreta åpningen, men som Grindhaug selv sa så ønsket han ikke å klippe i stykker et bånd, men heller tenne ett lys for arbeidet her.
I en tid hvor butikker legges ned, ikke bare i vår kommune men over hele landet, bidrar dere til å få lys i lokaler og liv i sentrumsgatene.
Denne butikken er en viktig bidragsyter til å gi mangfold og bredde i tilbudet Skudeneshavn sentrum kan gi, sa varaordfører Grindhaug.

Rundt 50 personer hadde møtt opp for å få med seg åpningen.
Etter varaordførerens åpningstale og lystenning ble det servert kaker og kaffe.
Mange fant også noen “skatter” bland butikkens mange hyller og reoler.

 

 

 

 Lokal annonse :