“Klassisk påske”-festival i Skudeneshavn

Da Erling Dahl jr startet opp “Det klassiske hjørnet” tok organist Lars Inge Tjøstheim kontakt med tanke på et samarbeid.
Erling foreslo da en klassisk påskefestival, der han kunne dra nytte av sine mange kontakter i musikk-Norge, særlig i  strykermiljøene.
Omtrent samtidig fikk Falnes kirke sitt nye flygel, så da falt nok en brikke på plass. I forbindelse med flygelinnvielsen ble Lars Inge kjent med bokhandler Solveig Hamre Johannessen som gjerne ville være med å realisere disse planene. Solveigs erfaring fra SILK kommer godt med.
Sammen har de klart å samle ett virkelig topplag av musikere i Skudeneshavn palmehelga.

Falnes menighet som arrangør har med støtte fra Rogaland Fylkeskommune, Sparebankstiftelsen, Dextra, Munor og flere lokale støttespillere nå har klart å sette sammen en tredagers musikkfestival med klassisk musikk.
Festivalen har satt opp arrangementer på flere steder.
Falnes kirke blir den store scenen, mens det blir mer intimekonserter ved Blondefabrikken,  “Det Klassiske Hjørnet” og hos Smiå bistro og Pianobar.

Trioen er enige om at klassisk musikk er et ubevandret terreng for mange, men håper at folk vil gi det en sjans.
Mange er nok litt skeptiske, men at blir ofte positivt overasket når de har valgt å gi det en sjans.
Det vil være konserter i små lokaler, der publikum kommer nært på artistene som også gjør at det vil være veldig ekte.
Det er noe ekstra med slik akustisk klassisk musikk som gjør at man kan kjenne på følelser i musikken på en annen måte enn mye annen type musikk, sier Tjøstheim.

Flere unge klassiske musikere fra Haugalandet får denne helgen en unik mulighet til få opplæring og spille konsert med noen av landets fremste klassiske musikere.
De vil kurses og øve sammen med på kulturhuset på Åkra hele helgen før de søndag kveld skal spille sammen på avslutningskonserten i Falnes kirke, forteller Erling Dahl.

Med Falnes menighet i ryggen og flere frivillige som har sagt til å bidra så håper festivalledelsen for denne nystartede festivalen at dette kan bli et fast innslag første helga i påsken hvert år fremover.
Billetter til festivalen er lagt ut for salg på ebillett.no

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...