Ny musikk fra Nami – og mer kommer snart

I disse dager har nok en Skudenesbu kommet ut med ny musikk.
Denne gangen er det Brage Magnus Fiskå.
Han vokste opp i Søragadå, men familien flyttet til Håvik like før Brage begynte på Skeisvang videregående skole i Haugesund.
For tiden bor han i Bergen hvor han nå studerer filosofi (årsstudium). Det var mest for å få litt tid til å se ting an og så hadde han også veldig lyst til å flytte.
Planen videre er å flytte til Oslo etter sommeren for å fokusere på musikken, og jobbe både som artist og produsent.


Begynte tidlig med musikk

Men vi må skru tiden noe tilbake for å høre hvordan dette startet.
Musikken har vært en viktig del av livet mitt og jeg begynte å spille piano når jeg var liten, sier Brage før han fortsetter å fortelle at han spiller hele fire instrumenter.
Som sagt startet det med klassisk piano på kulturskolen fra en alder på 5-6, etterfølgt av gitar et år eller to senere.
På ungdomskolen ble jeg etter hvert dradd lengre mot den rytmiske musikkverden og starta da med å spille trommer.
I tillegg spiller jeg bassgitar som jeg bruker mye i min musikkproduksjon, men det er nok mer et biprodukt av gitarkunnskapen. Også til slutt må vi ikke glemme vokal og sang, som jeg begynte å utforske da jeg startet på Skeisvang.

 

FOTO: Privat

 

Eget artistnavn
Brage lager musikk under artistnavnet Nami.
Jeg slet egentlig litt med å finne et bra artistnavn, men landa til slutt på Nami.
Det var litt tilfeldig fordi jeg ville ha et navn som egnet seg best mulig internasjonalt, siden jeg i starten laget musikk på engelsk.
Nå som jeg har bytta over til norsk så beholder jeg navnet fordi jeg synes det er kult, og også at det er enkelt å huske.
Nami betyr bølge på japansk for de som måtte lure, sier Brage.

 

Hvem eller hva er inspirasjonen til din musikk ?
Det er en god blanding av alt, men musikalsk sett er jeg veldig analytisk og blir nok mest inspirert av andre menneskers filosofi om musikk og deres kreative prosesser.
Det jeg mener med det er at jeg kan skape musikk som er kreativt inspirert av Kanye, men musikalsk eller lydmessig inspirert av Frank Ocean.
For øvrig er begge de sistnevnte store inspirasjonskilder. Det som også er helt sentralt i det prosjektet jeg har nå er å samle så mange impulser som mulig inn i en mixtape.
Så alle sangene vil være nokså forskjellige, men vil allikevel ha en sammenheng som definerer “min sound”.
For å trekke frem noen av de impulsene syns jeg for eksempel av 2000´s hip-hop er kult, spesielt med tanke på kreativ sampling.
Det jeg også gjør på prosjektet er å ta veldig åpenbare musikalske grep for å fremheve hvem jeg er inspirert av. Andre store inspirasjonskilder ville nok vært Pharrell Williams, Michael Jackson og Kaytranada, forklarer Brage.

 

Gjør alt selv
Brage forteller at han gjør alt i produksjonen av musikken sin selv.
Han skrive melodier og tekster, spiller inn alt i studio selv og han mikser og mastrer alt selv.
Det gir meg veldig mye kontroll over visjonen og retningen min, og jeg lærer mye om alt som går inn i musikken, sier Fiskå.
Jeg har et hjemmestudio i studentboligen min i Bergen som består av en laptop, keyboards, tre ulike gitarer, monitorer, mikrofon og lydkort. Så det er svært lite, men det er mer enn nok for å skape den musikken jeg vil.

 

FOTO: Privat


Brage er en fyr med store ambisjoner og drømmer.

Han ser for seg at om 10 år er han blitt en etablert personlighet i det nye norske rnb-miljøet hvor han skaper kunst. At han produserer kunst for seg selv, men også for / med andre i bransjen.
På hvilken måte jeg jobber med musikk om 10 år har jeg ikke helt klart, men det er innfor det her jeg vil finne min plass.
En veldig spesifikk langsiktig drøm jeg har på den norske musikkscenen er å produsere et samarbeidsprosjekt mellom alle de beste norske hip-hop, rnb og pop artistene. Det vil si et album som representerer det beste og mest nyskapende av norsk musikk skapt sammen med folk som for eksempel Karpe, Arif, Stig Brenner, Isah osv, sammen med flinke produsenter som Lido og Pacify, forklarer Brage aka. Nami.

 

Det kommer mer musikk
Jeg arbeider med mitt debutprosjektet som pr. nå heter “The mixed tape”. Den skal etter planen komme ut i juni.
Til nå har Nami gitt ut to singler; “Nok” og “Fly”. Disse har fått god respons og det kommer en til før mixtapen slippes, sier Brage.
Dette prosjektet er bare starten på Nami, og jeg vil slippe enda mer musikk i år fortløpende fremover.

 

Debutkonsert i Bergen 18.mai
Jeg har min debutkonsert med dette prosjektet den 18. Mai på utestedet Hulen i Bergen, og vil spille live så mye som mulig fremover etter det.
Hulen er et studentdrevet utested og konsertsted i Bergen. Stedet åpnet dørene for første gang i 1969 og er Nord-Europas eldste rockeklubb.
Utestedet har vunnet pris for beste konsertsted to ganger, i 2001 og 2011.
Musikken stedet forkuserer på har en hovedvekt på alternativ rock og pop, men også andre sjangre slipper til, slik som jazz, blues, metal og elektronika. Hulen er populært utested for studenter i Bergen

Brage kan også røpe at han vil spille på Haugalandet i løpet av sommeren.

 

Hør musikken til Nami her:

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...