Nyhet kun på SkudenesNytt – 10 I SKUDD’NES

Husker du 10 i skuddet på NRK ?
I dag lanserer SkudenesNytt: 10 I SKUDD‘NES. Dette er 10 sanger om livet i Skudenes. De er KI-generert, og synges på skudenesdialekt.

Vi lar kreativt ansvarlig for 10 I SKUDD‘NES, Atle Sommerfeldt, fortelle “alt” om denne nyheten.
– Nå er det lett å lage alle slags sanger ved hjelp av kunstig intelligens.
Jeg testet dette første gang for et par måneder siden, og ble hekta. Den første sangen jeg laget var en gratulerer med dagen sang til en god venn. Den satt som et skudd…

Tekst og vokal på dialekt

– Selvfølgelig er både tekst og vokal på Skudd‘nes dialekt. Det skaper nysgjerrighet, og gir en ekstra snert til sangene.
De fleste tekstene har høy ” humre faktor “.  Jeg har jobbet med prosjektet et par ukers tid. Nå venter jeg spent på tilbakemeldinger fra lyttere og lesere, sier Atle Sommerfeldt.

Først med det siste
SkudenesNytt er første nettavis med en lokal “10 på topp” KI liste.
Vi håper at 10 I SKUDD’NES blir en snakkis, og at både lesere og lyttere vil dele 10 I SKUDD‘NES med venner og kjente, i inn- og utland.
Kreativ ansvarlig, Atle, forteller at han bruker tjenesten suno.com – og han mener at alle enkelt kan lage sang og musikk via Suno.
NRK testet Suno-tjenesten i april. Les her:
Nå kan kunstig intelligens lage sangen du ber om

Her er coveret til 3 av sangene du kan høre på 10 I SKUDD‘NES. Bildemontasje: Atle Sommerfeldt

 

Lag en sommerslager
– 10 I SKUDD’NES  vil gjerne ha din sang inn på lista. Gå til suno.com, og lag en sang. Vær kreativ, og lag reggae, blues, gospel, balalaika, pop, rock og country i skudenesdrakt!
suno.com kan alle  gratis lage 5 sanger per dag. SkudenesNytt vil gjerne ha sangen din. så del den med oss på Facebook eller send til SkudenesNytt

10 i tilfeldig rekkefølge
Den første utgaven av 10 I SKUDD’NES har sanger i tilfeldig rekkefølge. Neste uke ser vi på antall avspillinger, og hvor mange som har likt/delt en sang. Da kan vi sette opp en skikkelig 10 I SKUDD’NES liste der sang nr 1 er den som er mest spilt/likt/delt osv..

10 i Skuddet på ungdomshuset
Freelancer Atle var en av ca 100 lokale ungdommer som var på kinoen/ungdomshuset da NRK Rogaland på midten av 80 tallet sendte 10 i skuddet live fra Skudeneshavn.
– Håper noen andre som var med på denne sendingen, har bedre husk enn meg. For jeg husker ikke årstall, og ikke musikken og heller ikke hvem vi stemte opp til førsteplass. forteller han

Slik lager du sanger på suno.com:
1. Gå til suno.com  og registrer deg.

2. Den enkle  Chat gpt varianten:
Sliter med å skrive en  tekst kan du legge inn noen stikkord i språkmodellen chat gpt.
Så velger du musikksjanger. klikker create og venter  spent i maks 15 sekunder!  Da har Suno “jukeboksen”  laget 2 utgaver av sangen din, og  kanskje har det kommet et skikkelig sommerslager.

3. Din  egen tekst varianten:

 

Hvis du vil lage en sang med din egen tekst.
Klikk på boksen som heter Custom Mode øverst til venstre på Suno-siden.
Da kommer det opp en tom boks der du legger inn din tekst. Velg en tittel , og klikk create!
Husk at øving gjør deg til maestro .
SkudenesNytt vil gjerne ha sangen din. Send den til post@skudenesnytt.no 

 

Bildemontasje: Atle Sommerfeldt

 

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...