Snart Skudenesdager og sommerfest i byen

Sommeren er like om hjørnet, og selvfølgelig markerer sommerbyen dette med å invitere alt og alle til de 43 Skudenesdager.
Årets dager har kjente og kjære ingredienser som gratis is til barna  på fredag . Lørdag får alle voksne  spise og drikke  så mye kake og kaffe de bare orker.
En sniktitt på yr.no forteller at solen legger sin varme hånd over byen vår både fredag og lørdag – så dette ligger an til å bli nok en fin sommerfest i sommerbyen.

Nytt av året
Cathrine Skaar Rantaniitty i handelstanden forteller entusiastisk om ” dagene ” , og at nytt i år rebus for barn og unge.
– Ja, vi håper at riktig mange vil være med. Rebus er nyheten i år. Barn og unge kan være med i konkurransen.
De henter svarskjemaet ved hoppeslottet, og må innom de fleste butikkene i havn for å samle inn bokstaver, som blir til et løsningsord.
Svaret kan de levere inn hos ungdommene ved hoppeslottet, men også i en av butikkene. Vi trekker tre hovedvinnere. MEN alle som deltar, får et godteri, forteller hun

Skudenesdagene er mest for familier og barn/unge?
– Ja, vi fokuserer på å gi familier noe kjekt som skjer i Skudeneshavn. I alle år har vi hatt lag/foreninger som har vist frem det de kan.
Turn/Drill/Skolekorps og flere andre. Turn og drill opptrer på fredag. Musikk- og skolekorpset opptrer på lørdagen. Veteranbilene kommer på lørdag.
I de siste årene har vi fått god hjelp fra ungdommer til å stille som frivillige, via Fredtun.

Det er vi veldig glade for og dette er positivt for Skudeneshavn. De siste årene har attraksjonene vært Bjørnis, gratis is på fredagen.
Vannaktiviteter og hoppeslott på lørdag. I år har vi også rebus, med en godteripremie til alle som deltar.
Det er trekning av tre hovedgevinster til alle som leverer inn rett svar! Butikkene i havn har kvitterings-konkurranse og mange gode tilbud.
I 2022 tok vi opp igjen en gammel “tradisjon” med servering av gratis kake på lørdag, som har blitt en stor suksess.  Det kommer et par boder, som alltid er kjekt.

– Skudenesdagene er  vel starten på ” Sommer i Skudeneshavn?”
Ja, det er rett.  Vi kan gjerne si at Skudenesdagene er starten på “Sommer i Skudeneshavn”.
Det er Skudeneshavn Næringsforening og Handelstandsgruppa som er arrangør for dagene.
Til slutt vil vi ønske store og små velkommen til sentrum og vi gleder oss til å erklære sommeren for offisielt åpnet på lørdag. sier Cathrine til SkudenesNytt til slutt.

 

Programmet for Skudenesdagene 2024

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...