Onsdag flytter de første 16 pasientene inn på nye Skudeneshavn sykehjem

Tirsdag ettermiddag besøkte SkudenesNytt nye Skudeneshavn sykehjem for å se hvordan de som onsdag skal flytte inn vil få det.
Arbeidsfolk jobbet på spreng for å få alt klart. Elektrikere, malere og utstyrsleverandører jobbet på mens undertegnede gikk på omvisning sammen med virksomhetsleder Judit Nordanger.
Bygget består av 4 fløyer med 8 enkeltrom i hver del. Utenom rommene har hver avdeling en egen spisestue / oppholdsrom.

 

Endelig flytter pasientene inn
Onsdag kommer de første 16 pasientene til det nye flotte sykehjemmet.
Hvilke rom den enkelte pasient skal bo på er nøye planlagt. Hvilke pasientene som flytter inn her er det Bestillerkontoret som avgjør, men de fleste har en tilknytning til Skudeneshavn i form av familie, sier Judit.
Alle rommene er innredet likt, men det er plass til at pasientene kan ha med seg noen egne møbler, som en kommode eller en stol, samt muligheten for å henge opp bilder.

Hver avdeling har også en sittegruppe i korridoren hvor pasienter kan sitter om de har besøk, eller vil være sosiale med andre som bor her.
Her har vi brukt bildetapet med motiver som kunne vært på Karmøy.

At innflyttingen har drøyd ut en måned gjør at nå prioriterer vi å få pasientene inn og så får vi ha en offisiell åpning med ordføreren om en stund, sier Nordanger.

 

Merete F. Sandve skal fungere som daglig leder i nye Skudeneshavn sykehjem og forteller at hun gleder seg, selv om det er mye nytt.
Vi er med i et prøveprosjekt hvor de ansatte går turnus med dag-, kveld-, og nattevakt.
Det gjør at de aller fleste får 90-100% stillinger, sier Merete stolt.

 

SkudenesNytt møter flere av de ansatte gående rundt i gangene, på vei fra en opplæring til en ny. De har mye å sette seg inn i.
Det var stor interesse for jobbene ved sykehjemmet. Det var veldig mange søkere, forklarer Merete.
Hanne H. Vikshåland og Tina Cecilie Bjørnerud er to av de heldige og de gleder seg stort til endelig at sykehjemmet skal åpne og det blir mange nye smil som skal fylle alle rommene.

 

 

RoomMate – et hjelpemiddel de ansatte har for å ivareta tryggheten til pasientene når de er alene på rommet.

 

Store funksjonelle rom
Rommene er store, lyse og funksjonelle med heis i taket med skinner inn på badet slik at pleierne kan heise pasienten ut av sengen og enkelt inn på badet.
Judit forklarer hvorfor det henger kamera, også kalt “RoomMate” i taket på pasientenes rom.
Det er blant annet for å kunne se til pasienten på natten uten å måtte gå inn på rommet, men den kan også programmeres slik at vi får alarm om pasienten faller eller har andre uhell, sier Judit.
De som bor her vil ha armbånd på seg med sensor som gir beskjed dersom personen går ut av eget rom eller går inn på en annen avdeling.
Sensoren vil også fungere som nøkkel til rommet slik at dersom pasienten prøver å gå inn på noen andre sitt rom så vil døren være låst, forklarer Nordanger.

 

Travelt med montering av utstyr på vaskerom

 

Stålbekken byttes ut med papp
Det blir en liten stans på et vaskerom hvor undertegnede får forklaring på et nytt pilotprosjekt i Karmøy kommune.
Tidligere har de som har ansatte på sykehjemmet måttet tømme og vaske ulike bekken eller toalettpotter i stål.
Som eneste sykehjem i kommunen får Skudeneshavn sykehjem ta i bruk en ny maskin som skal erstatte dette.
Nå skal pasientene bruke bekken eller potter laget av gjenvunnet papp som pleierne tar med til denne maskinen, hvor alt kvernes til en tyntflytende masse som kan gå ut i de kommunale kloakkrørene.
Dette er et system vi håper skal kunne spare miljøet og penger, da vi slipper å vaske store menger slikt utstyr hele tiden, sier Judit før vi går videre på runden.

Flere pasienter og deres familiemedlemmer hadde møtt opp for å ta en titt på sitt nye hjem, samt for å planlegge litt hva som må tas med.
Hvordan hverdagene vil bli her på nye Skudeneshavn Sykehjem gjenstår å se, men vi gleder oss masse til å komme i gang, sier Merete.
Virksomhetsleder Judit og daglig leder Merete er begge klare på at dette skal være et hjem for pasientene og ikke bare en institusjon med glatte hvite vegger uten sjel.
Derfor har det vært nøye planlegging med fargevalg. Farger man finner igjen rundt i Skudeneshavn sentrum.

 

  • De ansatte er klare: F.V. Anne Beth Hansen, Mette Aadnesen, Hanne H. Vikshåland,Tina Cecilie Bjørnerud og Synøve F. Eike

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...