Skudenesartisten “Növe” ute med ny musikk

Artisten NÖVE er nok for en del et ukjent navn.
Bak artistnavnet står 22 år gamle Eli Synnøve Gåsland.
Hun kommer fra Skudeneshavn, men har de siste årene vært bosatt i hovedstaden.
Hennes musikkarriere ble satt på pause etter farens bortgang i mars 2019, men nå er hun tilbake igjen for å ta fatt på å jobben med artistkarrieren.
NÖVE forklarer selv at hun lager musikk i sjangere som edm, indie-pop og pop-rock, og at lydbildet hennes kan minne om en blanding av Sigrid, Highasakite og Taylor Swift.

Hva betyr NÖVE ?
NÖVE er egentlig et litt internt navn som startet en gang jeg skulle bestille en pizza med noen venner. Her spør de gjerne om navnet ditt, for å rope det opp når de leverer bestillingen.
Denne dagen ble navnet mitt plutselig omgjort til “Elise Növe”. Etter litt tenking kom jeg frem til at det kunne fungert bra som artistnavn da det holdt et unikt preg som var både synlig, tydelig og gjerne lettere gjenkjennelig.

 

Tette bånd mellom musikk og følelser
Jeg har alltid beundret musikken, helt siden jeg var liten, eller som mamma ville ha sagt: “Siden før jeg kunne snakke”, sier Eli Synnøve.
Den unge artisten mimrer tilbake.
Da jeg var veldig liten, husker jeg at jeg bare holdt meg våken hele natten bare for å gå inn på soverommet til mamma og pappa for å spørre om jeg kunne sette på cd-spilleren, så jeg kunne «leke konsert» i stua.
Siden den tid har musikken alltid vært med meg.
At musikken har tette bånd til følelsene kan Növe fortelle. Alle følelsene er med når jeg spiller, produserer, lytter og skriver. Det helt oppriktig noe av det fineste, og jeg elsker det!, sier Növe.
For kort tid siden slapp hun sin nyeste single, “HOME ALONE”. Låten nærmer seg 1000 avspillinger på strømmetjenesten Spotify.

 

Personlig budskap
Prosessen med låten “Home Alone” startet for rundt et år siden med noen ideer jeg satte sammen på mobiltelefonen min.
Tidlig høsten 2023 bestemte jeg meg for å spille det inn.
Inspirasjonen til singelen var en følelse av komfort i mitt eget selskap samtidig som jeg kjente på den samme følelsen som når jeg ventet på at mamma eller pappa skulle komme hjem fra jobb etter skolen som liten, forklarer Eli Synnøve før hun fortsetter.
Det er også en strofe som går «but I know they matter way more than they should». Dette er en referanse til de relasjonene man enten vokser fra, eller av andre grunner har måttet ta forvell med / ikke lenger er en del av.
Den er da med andre ord personlig, samtidig som at den er skrevet på en måte som jeg håper også kan være åpen for tolking for den som lytter, sier Gåsland.

 

Eli Synnøve har tidligere deltatt på “UKM” og opptrådt på SILK-festivalen og Skudefestivalen.

 

Du kan høre låten “Home Alone” her:

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...