Speidere i Skudeneshavn samarbeider med radioamatører

Speidere i Skudeneshavn Sjøspeidergruppe samarbeider med radioamatører på Haugalandet om Speiderplassturen i helga 2.-3. september.

På sitt leirsted på Hovdastad er Skudeneshavnspeiderne en av seks grupper på Karmøy som deltar på Speiderplassturen.
I tillegg til speideraktiviteter som å steike pinnebrød på bål, livlinekast, grilling og brettspill kan speiderne være med ved radioen.

Radioamatørene deltar denne helga på Field Day. Det vil si at de rigger seg til uten å bruke strøm fra det offentlige nettet.
I 24 timer fra lørdag klokka 15 holder de det gående og kjører kontakter med land verden over.
Speiderne får være med som rekrutter. De får også snakke i mikrofonen så lenge det skjer under full kontroll av en lisensiert radioamatør.

Field Day er både en trening i å operere portabelt, et ledd i å informere om hva amatørradio er og en rekruttering til amatørradiohobbyen.

 

Speiderhytta på Hovdastad – FOTO: Privat

 

Åpne speiderplasser lørdag og søndag
Under Speiderplassturen drar speiderne på besøk til hverandres speiderplasser, og den som besøker alle seks plassene på Karmøy kan smykke seg med speiderplassmerket.

Vi holder åpne speiderplasser lørdag 2.september 10-17 og søndag 10-15.

Speiderplassturen er ikke bare er for speidere, men er åpen for alle som vil besøke en eller flere speiderplasser i Karmøy.
Det er 6 speiderplasser som holder åpent, og du får et merke for hver du besøker, og et fellesmerke. Alle som kommer på besøk får dette meket.
Dette er en god anledning til å finne ut litt mer om hva speiding er, eller bare for å se speiderplassene.

Dette skriver Harald-Andreas Hansen i en pressemelding til SkudenesNytt.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...