“Baugen” skal åpnes under Skudefestivalen neste år

“Baugen” skal åpnes under Skudefestivalen neste år.
SkudenesNytt kan i dag fortelle at åpningen av  krigsseilermonumentet Baugen vil finne sted under neste års Skudefestival. Festivalen arrangeres fra 4 til 7 juli.
Både festivalleder Olav Torkelsen, og  Asbjørn Eik- Nes i stiftelsen «Krigsseilermonumentet på Haugalandet», bekrefter gla`meldingen om at Baugen skal avdukes under festivalen.

– Vi håper å få avduket det på lørdagen under SKUDEFESTIVALEN.
Vi kommer til å bruke vinteren til å få på plass programmet for åpningsarrangementet. Så langt er det bestemt at snorklippingen blir foretatt av et av stiftelsens styremedlemmer, forteller Asbjørn Eik- Nes.
Etter at Karmøy kommune bevilget 80.000 kroner, og Solstad Rederi fulgte opp med en støtte på 250.000 kroner, er monumentet Baugen nå bestilt, og skal bygges i løpet av vinteren. Monumentet er designet av designer Alexander Lervik.

 

Ny og stor attraksjon
Med krigsseilermonumentet på plass i Vigane på Lahammar får Skudeneshavn en ny attraksjon. Baugen vil være fire meter høy, og vise godt igjen på Vigane og bystranda.
Besøkende som går opp den nesten tre meter brede trappa,og kommer opp på dekket, vil ha en imponerende utsikt “vest i havet”. ( Se bilde illustrajonen)
– Monumentet symboliserer en skipsbaug, og skal bidra til kunnskap om handelsflåtens og krigsseilernes innsats i krigstjenesten for de allierte under første og andre verdenskrig.
«Baugen» skal gi besøkende en «egen konvoiopplevelse», har Eik-Nes tidligere uttalt.

Mer informasjon  om stiftelsen «Krigsseilermonumentet på Haugalandet»,
Facebook:   https://www.facebook.com/groups/450659947040879
Hjemmeside:   https://www.krigsseileren.com/stiftelsen/

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...