Ukens andakt: Levende vann

Denne teksten er skrevet av en ekstern skribent som har gitt SkudenesNytt tillatelse til bruk.
Teksten tilhører den enkelte skribenten om ikke annet er oppgitt.
Teksten kan ikke kopieres / brukes uten samtykke fra den aktuelle skribent.


Ukens andakt har fått tittelen “Levende vann”.

Det var ikke uten grunn at Jesus sa om seg selv: Den som tørster, la ham komme til meg og drikke!(Joh. 7, 37). Vannets egenskaper er de samme som Åndens.  For: Dette sa han om den Ånd de som trodde på ham, skulle få (v.39).

Vannet slokker tørsten.  Det er også Åndens egenskap.  Vel og merke den åndelige tørsten.  Ja, til de grader at Jesus kan si til kvinnen ved brønnen: den som drikker av det vann jeg vil gi ham, skal aldri mer tørste. (Joh. 4, 14).

Vannet gir liv i åkeren.  Alle slags vekster gror opp når det livgivende vannet kommer i jorden.  Når det levende vann kommer og vanner hjertegrunnen, skapes åndelig liv. Det er Ånden som gjør levende.  Vi kan vanne jorden men ikke skape liv.  Vi kan åpne våre hjerter for Ånden men vi kan ikke skape Åndens liv.  Det er bare Gud som kan skape liv og han gjør det ved sin Ånd.

Vannet har også den egenskap at det renser.  Der vannet får slippe til der forsvinner skitt og urenhet.  Når Ånden får lyse og lede oss forsvinner åndelig skitt og urenhet fra våre liv.  Urenhet tåler ikke Åndens lys.  Dessuten er det slik at vann i bevegelse utgjør en veldig kraft.  Stillestående vann derimot får ikke en turbin til å dreie seg en omgang rundt.  Men når vannet kommer i bevegelse er enorme krefter i sving.

Når Den Hellige Ånd er låst inne i et hjertekammer skjer det lite og ingenting. Derimot når Den Hellige Ånd får lov til å røre seg i våre liv og menigheter, slippes uante krefter løs. Ja, det er en del av Åndens vesen å flyte. Stans ikke Åndens strøm, men la den frå fri flyt kraften kan komme til og rense bort urenhet, skape liv og slukke tørst.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...