Solgte hus og hjem i Nederland for å drive campingplass i Skudeneshavn

Etter å ha sett gjentatte annonser for Skudenes Camping på sosiale medier tok ekteparet Gaby Van Wilsem og Roel Van Wilsem turen fra Nederland til Skudeneshavn en høstdag i november.
De ville se med egne øyne denne campingplassen all denne reklame var for.
Gaby kommer fra Østerike og Roel fra Nederland ønsket noe nytt å spennende å fylle dagene med.
Roel forteller at etter hans mor døde så hadde de ingen familie igjen i Nederland. Hans søsken hadde flyttet til Canada, så da var det et enkelt valg å dra ut i verden på nye eventyr.

I søken etter noe nye opplevelser ville vi se hvordan campingplassen så ut på høsten / vinteren, forteller Roel. På sommeren når solen skinner så ser det jo alltid bra og forlokkende ut.
Skudeneshavn virket perfekt for oss. Fin temperatur og frisk luft, sier Gaby og forteller om sommeren i fjor hvor de hadde over 30 varmegrader hjemme i Nederland.
Kort tid etter besøket valgte paret å selge hus og eiendeler hjemme i Nederland og pakke det de fikk plass til inn i sin ikoniske oransje Citroen 2CV. Hunden Makita måtte selvfølgelig være med.

FOTO: Privat


Gaby og Roel leier og drifter campingen

Tirsdag denne uken kunne Svein Einar Reinertsen ved Skudenes Camping fortelle til SkudenesNytt at han hadde fått tak i folk som ønsket å drive campingplassen.
Reisen fra Nederland til Skudeneshavn startet 19.mars. Paret skal overta driften av campingplassen fra 1.mai.
Svein Einar som har viet hele livet til nå blant campinghyttene, bobiler og turister vil fortsatt være eier av campingplassen. Gaby og Roel vil leie og drifte campingen som bestefaren til Svein Einar startet i sin tid.
Svein Einar vil fortsatt hjelpe til med noe, men han vil nok ikke være her så mye som tidligere. sier Gaby.

Roel fortelle at det allerede har vært travle dager og mange besøkende etter at kom til Skudenes Camping.
Mange av hyttene er leid ut og i helgene har det vært fullt med bobiler.
Da er det travelt, men gøy, sier Gaby før hun forteller videre om at hun da må rydde og vaske hyttene klare til nye gjester.

 

FOTO: SkudenesNytt

Mange ulike oppgaver
At man må kunne veldig mye når man skal drive et slikt sted er paret klar over.
Man må jobbe i resepsjonen, være vaktmester eller vaskepersonell.
Roel har tidligere arbeidet i skipsindustrien i Nederland med blant annet å ta i mot skip som kom til havna der han arbeidet. Han hjalp dem med det de måtte trenge før de la fra kai igjen. Det noe av det samme her, sier han.
Gaby har drevet overnattingssted tidligere, så hun har også en god del erfaring.

Svein Einar har fått til en høy standard på stedet, noe som de nye driverne har tenkt å opprettholde.
Selv om Gaby og Roel kan mange språk, så er de ikke fremmed for å lære seg norsk.
Vi ser for eksempel på TV-program som er tekstet på norsk, og så prøver vi å lese teksten og forstå den, forklarer Roel.

Paret forteller om mange tanker å ideer om hvordan de ønsker å videreutvikle stedet og gjøre det mer attraktiv og spennende for gjestene.
Hvilke ideer de har i tankene vil bare tiden vise.

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...