Elever vil samle inn gamle briller til Tanzania

Specsavers har siden 2015 hatt en innsamlingsaksjon der de samler inn gamle briller til mennesker i Tanzania.
Der setter de opp en «eye-camp» hvor optikere fra Specsavers tar i mot lokalbefolkningen og gir dem gratis synsundersøkelser og briller om behov. De har hjulpet flere tusen hvert år og i fjorårets aksjon delte de til sammen ut ca 4000 briller og solbriller til innbyggerne i Zanzibar, Tanzania.

Tanzania er ett av verdens med fattige land. Hele 40% av befolkningen lever på mindre enn en 10 kroner om dagen, noe som gjør at veldig få har råd til brillene de trenger.
Omtrent 73% av befolkningen over 15 år i Norge bruker nå synshjelpemidler. Det bor omtrent 57 millioner mennesker i Tanzania.
Dersom 73% av befolkningen i Tanzania har det samme behovet, vil det si at det er 4 millioner mennesker som trenger briller.

Vi i Norge er så heldige at de fleste som trenger briller har råd til å kjøpe det. Mange av oss har også briller som bare ligger i skuffen og ikke er i bruk.
Disse kan komme til god bruk for de i Tanzania. Det er derfor Specsavers startet med dette, slik at de brillene som ikke blir brukt kan glede noen som trenger dem i Tanzania.

Vi i Innsats for andre på Skudenes Ungdomsskole ønsker å samle inn briller og solbriller som vi vil gi til prosjektet som Specsavers driver i Tanzania.
Vi skal gå rundt å samle inn briller i Skudeneshavn fredag 24.mars mellom 12.30 – 14.30. Vi håper du har lyst å finne frem noen gamle briller til oss!
Hvis du er ikke hjemme i den tiden, kan du levere briller nede på Skudenes Ungdomsskole samme dag mellom 08.00 og 15.00.

Innsats for andre håper du blir med på dugnaden for å hjelpe med Specsavers prosjekt i Tanzania!

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...