Høyt tempo på håndballskole i Skudehallen

Tirsdag formiddag var 34 jenter og gutter i alderen 7-12 år samlet i Skudehallen på Rema1000-håndballskole som SUIL arrangerte.
Klubben stilte med egne trenere, men de hadde også invitert Natalie Mago som jobber som spillerutvikler i håndballklubben Rival IL i Haugesund, i tillegg til å være kretstrener i Norges Håndballforbund.
Natalie var hentet inn for å lærer de unge lovende hvordan de kan effektivisere spillet sitt.
Jeg er veldig opptatt av det å kunne behandle ballen innenfor mottak og pasninger i fart.

 

Fv. Hedda Susann Mago-Pettersen, Kaja Emilie Jørgensen Lokna, Natalie Mago, Nora Eline Mago-Pettersen – FOTO: SkudenesNytt


Spillet går for sakte på Haugalandet

Generelt er tempoet i spillet alt for sakte på Haugalandet sammenlignet med andre steder i landet, forklarer Natalie og ler.
Det gjelder ikke bare for barn og ungdom, men også de voksne spillerne er for treige på Haugalandet.
Mago forteller hun jobber med akkurat det samme med damelaget til Rival IL som hun terper på med barna på håndballskolen.
Det er tempoet i spillet som skiller de beste spillerne fra de nest beste.

Jeg prøver å lære de eldste barna teknikk for å få til et høyere tempo i spillet. Vi jobber også med mottak av ball i høy fart.
Dersom du ikke kan ta i mot en ball i høy fart, så kan du heller ikke gjøre det skuddet eller finten du hadde tenkt. Det er det jeg kommer til å jobbe med i dag, sier Natalie.

At det er et ganske stort aldersspenn på ungene på håndballskolen gjør det litt utfordrende.
Lagets egne trenere jobber med de yngste barna, mens Mago og hennes tre medbrakte assistenter fokuserer på aldersgruppa 10-12 år.

 

FOTO: SkudenesNytt

 

Over 100 aktive spillere i Skudeneshavn
Lagleder for SUIL Håndball Stian Nilsen forteller til SkudenesNytt at de nå har over 100 aktive spillere fordelt på 10 lag i ulike aldersklasser.
Jeg er veldig fornøyd med at så mange deltar på håndballskolen. Vi hadde 50 plasser og har 34 påmeldte. At det er høstferie har nok noe å si for antallet, men vi er fornøyde, sier Stian.

Foran årets sesong som starter nå har klubben 7 jentelag og 3 guttelag. At håndballen har fått en oppsving merkes også i Skudeneshavn.
I høst har det begynt 15 nye barn. Vi har ikke bare spillere fra Skudeneshavn-området, det har også begynt noen fra Ferkingstad hos oss, sier Nilsen stolt.
Våre lag spiller hovedsakelig mot andre lag på Haugalandet.
Gutter-13 fra SUIL har vært i / og skal i løpet sesongen til Stavanger for å spille mot lag derfra. Der ble vi møtt av tøffere motstand, men det er det de lærer av, forklarer Stian.

FOTO: SkudenesNytt

 

Gøy på treningene og høyt aktivitetsnivå er nøkkelen for å lykkes
For at håndballtilbudet i Skudeneshavn skal kunne vokse og tiltrekke seg flere forklarer Natalie at nøkkelen er at det gøy på trening.
At det er “bånn gass” hele tiden, høyt aktivitetsnivå. At det ikke man står i kø og venter på å gjøre en øvelse.
Det blir for kjedelig for barn og da slutter de.
I fotballen så løper barna etter ballen og det er full fres hele tiden, mens i håndballen så har vært en tendens til at man står i kø, får en pasning man skal kaste videre før man stiller seg i køen igjen og venter på tur.
Jeg tror nøkkelen er at man klarer å holde på et høyt aktivitetsnivå, at det er gøy på treningene. Da vil flere komme til, avslutter Mago før hun må i gang med en ny økt.

 

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...