Stort oppmøte da Skudenes rytterklubb arrangerte juleshow

Søndag ettermiddag inviterte Skudenes Rytterklubb til juleshow i ridehallen hos Stall Falnes.
Full parkeringsplass og brennende fakler som viste vegen til inngangen satte førjulsstemningen.
Kristian Matteo Norheim var hentet inn for anledningen som kvelden konferansier.
Han småpratet litt mellom de ulike oppvisningene medlemmer av rytterklubben viste frem. Flere ulike grener innenfor ridesporten ble vist, både med og uten vogn.

Kristian Matteo Norheim – FOTO: SkudenesNytt

 

Sang julesanger for publikum
Foruten julesanger som bakgrunnsmusikk, så sang og fremførte Lene Høynes flere av de tradisjonelle julesangene som underholdning mellom de ulike hesteoppvisningene.
Kiosken med salg av grøt, kaker og andre godsaker ble ofte besøkte av gjestene som hadde kommet.

 

Lene Høynes – FOTO: SkudenesNytt

 

Besøk av julenissen
Det er ikke noe juleshow uten besøk av selveste julenissen og hans hjelpere.
En staselig entre i hestevogn kom den rødkledde med det lange hvite skjegget for å dele ut gaver til de yngste fremmøtte.

 

FOTO: SkudenesNytt

 

Konferansier Norheim som fikk sagt at han er politikker kunne fortelle at kommunestyret i Karmøy mandag kveld skulle tildele Skudenes Rytterklubb midler til å lage en ny ridebane på området.

Wenche Høynes som driver Stall Falnes sammen med sin mann Geir er en travel dame, men hun forteller at Skudenes Rytterklubb har hatt slike juleshow hvert år siden 2017.
Eksakt hvor mange som hadde funnet vegen til ridesenteret søndag hadde ikke iniativtaker noe svar på, men mange var det.

At Skudenes Rytterklubb nå får bevilget midler fra kommunen kommer godt med i følge Wenche som forklarer at de har en ridebane nå men at den er veldig gammel og må oppgraderes.
For at vi skal kunne holde oss til dagens lovverk og standarder så må vi grave opp den eksisterende banen. Vi skal også utvide banen noe i tillegg til at område må ha ny drenering.
Jeg håper og tror at arbeidet skal starte rett før påske, og at alt skal være ferdig og klart til bruk midt i sommeren en gang.

 

FOTO: SkudenesNytt

 

Ønsker seg flere gutter og menn inn i sporten
Mange tror nok at riding og hest er en liten sport, men den travle iniativtaker kan fortelle at rytterklubben i Skudeneshavn har rundt 120 medlemmer, noen mer aktive enn andre.
Aldersspennet på medlemmene er stort. Fra de yngste på 5-6 år til de eldste som nærmer seg 60, sier Wenche og smiler under den store nisselua.
Hest og ridesporten blir ofte sett på som en jenteting, noe Høynes synes er litt dumt og etterlyser flere gutter og menn inn i miljøet.

 

FOTO: SkudenesNytt

 

Starter med flere lavterskeltilbud
For å øke aktiviteten ytterligere har Skudenes Rytterklubb nå lagt seg et mål om å starte opp med flere lavterskeltilbud for barn- og unge. Det skal være gratis, så langt det lar seg gjøre, forklarer Høynes.
I løpet av det kommende året håper vi å få i gang flere ulike tilbud. “Stalldager” en dag i måneden er et tilbud, hvor barn- og ungdom kan komme å være med å stelle hester, og gjerne gi litt.
Familiedager er også under planleggingen for det kommende året.

Wenche oppfordrer de som er interessert til å følge med hva rytterklubben og Stall Falnes legger ut på sine sosiale medier fremover.
Den travle dama i den lilla kjeledressen og nisselue takker for oppmøte, før hun haster videre.

 

FOTO: SkudenesNytt

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...