Ukens andakt: “Å leve livet”

Denne teksten er skrevet av en ekstern skribent som har gitt SkudenesNytt tillatelse til bruk.
Teksten tilhører den enkelte skribenten om ikke annet er oppgitt.
Teksten kan ikke kopieres / brukes uten samtykke fra den aktuelle skribent.


Han er lik et tre plantet ved rennende vann. Det gir frukt i rett tid, og løvet visner ikke. Alt han gjør, skal lykkes.

Sal 1, 3

Vi taler om å leve livet. For mange betyr det å slå seg løs, kaste regler og bud på båten og virkeliggjøre alle ønsker og begjær. Ut fra en slik forestilling kan en få inntrykk av at regler og bud er livsfiendtlige og at en må fri seg fra dem om en skal få utfolde livets muligheter.

Selvsagt finnes det regler og bud som kan være livsfiendtlige, og som kan begrense livsutfoldelsen. Likevel er det neppe det som er hoved problemet i dag. Tiden er full av eksempler på at mennesker prøver å leve livet på en måte som ødelegger både for dem selv og andre, nettopp fordi de ikke bryr seg om de bud Gud har gitt oss.

I denne salmen prises den salig som har sin glede i Herrens lov, og lar seg prege av den. Han er lik et tre som står ved rennende vann, som derfor kan ha grønt og friskt løvverk, og som bærer frukt i rette tid. Det er et flott bilde på det å leve livet. Det er å være i kontakt med livsskildene og la livet utfolde seg i pakt med ham som gav oss det for at det skulle leves.

Gud har i sin lov gitt oss bruksanvisningen på det livet han har gitt oss. Der finner vi beskrivelse av og veiledning om hvordan det skal leves. Får Herren sin vilje med oss, beholder livet sin friskhet, og det bærer frukt når det skal. Det fører til at både vi selv og andre får glede av det.

av Anfin Skaaheim (Revidert av Helge Skaaheim) fra boken “Ord for livet

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...