Mange vil ha et litterært pusterom på biblioteket

Det er lenge siden bibliotekene kun drev med utlån av bøker.
Et bibliotek anno 2023 er en lokal møteplass der du selvfølgelig kan få låne bøker, treffe andre bokinteresserte, lese aviser og magasiner, og ta en pust i bakken.
Bibliotekfilialen i Skudeneshavn er intet unntak.
Her er det stor aktivitet, og nye, spennende tilbud til alle generasjoner. Nye sosiale aktiviteter som lesesirkelen “Hva leser du nå?”, og konseptet “Shared reading” er populære, og har godt besøk.

 

Litterært pusterom – hva er det?
I det store møte/leserommet i bibliotekets andre etasje er det “Shared reading” første torsdag hver måned.
SkudenesNytt var  sist torsdag med på det som var en nær, og fin leseopplevelse.
Lilli Ann Tjøsvoll fra biblioteket i Kopervik var leseleder,og leste en novelle fra boka “Kveld i paradis”, skrevet av forfatter Lucia Berlin.
Underveis i leseøkten var det lagt inn et par “pusterom” for at tilhørerne skulle få snakke sammen, og dele tanker om teksten med hverandre.
Tonen var lett og ledig, latteren satt løst og dette var absolutt et litterært pusterom for alle.
Det la jo heller ingen demper på stemningen at det ble servert nybakte rosinboller, og te/kaffe både før,under og etter leseøkten.

 

Hva leser du nå?
Vi tok en prat med tidligere bibliotekar Åse Linda Hovden Stava om lesesirkler, og  det nye pusterom tilbudet.
– Høsten 2019 startet jeg opp med et møtested for leseglade mennesker på biblioteket i Skudenes. Dette hadde ikke vært prøvd før, og jeg ønsket meg et forum for å snakke om bøker som vi leser. Derav navnet “Hva leser du nå?”.
Leseglade samles den andre, tredje og fjerde torsdagen i måneden på biblioteket i Skudeneshavn.
Hvem som helst kan komme på disse treffene.
Kanskje du vil komme for å få tips til lesestoff, eller om du vil fortelle om en kjempegod bok som du synes andre burde få vite om. Ingen møteplikt.

 

– Da vi hadde holdt på en stund, kom spørsmålet om vi ville delta på Shared Reading – et konsept som ble utviklet i England, og som ble tatt i bruk i Norge høsten 2019.
Vi måtte jo ha et norsk navn på fenomenet, og vi ga det navnet :  “Litterært Pusterom”  Det har blitt veldig godt mottatt. Stort fremmøte både på de ordinære “Hva leser du nå”, og “Litterært Pusterom”.
Vi takker Åse Linda for informasjonen og minner våre lesere om at alle tilbud, og alt som skjer på vårt flotte bibliotek, er gratis. Så husk å bruke det!

De som var på Litterært pusterom var fra venstre (toppbilde):
Liv Kari Wikre, Åse Linda Stava, Ragna Meland, Lill-Oddrun Hillesland, Irene Tveit, Wenche Sevland, Hilda Hillesland, Frøydis Thorsen, Deborah Kristensen og i midten sitter lesevert Lilli Ann Tjøsvoll.

 

 Lokal annonse :

Du vil kanskje lese...